Pazarcık ilçesinde Türk Kızılay çadırında depremzedelerle iftar yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, büyük bir afet yaşandığını, depremlerin ardından 59 günün geride kaldığını, yaraları hep birlikte sarmaya çalıştıklarını belirtti.

Çadırlardan konteynerlere, iftarlardan aşevine, çocukların çadır ve konteyner kentlerde eğitilmesinden sağlığa, tuvaletlerin temizliğinden banyolara, çamaşır, kurutma makinelerine kadar en ince detaylarla ilgilendiklerini dile getiren Soylu, "Biz sizi yalnız bırakmayacağız, sonuna kadar sizlerle beraberiz Allah nasip ederse. Kalıcı konutların temeli atıldı. Allah nasip edecek bir yıl içerisinde kalıcı konutlara geçilecek. Ama sadece o yetmiyor. Göreceksiniz Kahramanmaraş da, Pazarcık da, Afşin de, Elbistan da, Göksun da, Hatay da, Adıyaman da, Malatya da eskisinden daha güçlü olacak. Gelecek nesillerimize daha güvenli oturacakları şehir teslim edeceğiz ve emanet edeceğiz. Eskisinden daha güvenli olacak, daha dirençli olacak. Sadece konut yapmayacağız, okulundan hastanesine, sağlık ocağından parkına, kültüründen sanatına kadar. Bize bırakılan mirası daha güvenli bir şekilde geleceğe aktarabilecek adımı hep birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

“Pazarcık’ta enkaz kaldırma işlemleri sona erdi”

Süleyman Soylu, Pazarcık ilçe merkezindeki enkaz kaldırma çalışmalarının bittiğini anlatarak, "Yani hem acil yıkılacaklar hem de aynı zamanda enkaz ve yıkık olanları kaldırıldı. 10 gün içerisinde birinci etabı bitiriyoruz. Yani neyi bitiyoruz? Hem acil yıkılacakları hem de enkazları kaldırmış olacağız. Hep birlikte ondan sonra ağır hasarlıları yıkacağız. "Bu esnada burada nasıl konteyner şehirler oluşturmuşsak sağ olsun Kırıkkale Valimiz de aynı şekilde köylerde de yaptı." diyen Soylu, "Deprem bölgesindeki köylere ağır hasarlı, orta hasarlı, yıkık, yıkılmış bütün bunların tamamına konteyner vereceğiz evlerinin yanında. Verdiklerimiz var, vereceklerimiz var. Katlanır konteyner getiriyoruz. Çin'den getiriyoruz. İlki 10-11 gün sonra inecek ve buradan başlayacak. Yaklaşık 65 bin konteyner getiriyoruz sadece köylerdeki vatandaşlarımıza verebilmek için. Katlanabilir konteyner, sonra katlanır bir kenara koyarız işini gördükten, evini tamamladıktan sonra." ifadelerini kullandı.

Başkan Yılmazcan: Belediyemizin tüm imkanlarını seferber ettik! Başkan Yılmazcan: Belediyemizin tüm imkanlarını seferber ettik!