12 Haziran seçimlerinin geride kalmasının ardından iktidar partisinde şimdi gözlerin çevrildiği kongreler için derin hesaplar yapılmaya başlandı.

Kahramanmaraş şehir merkezindeki AK Parti oylarının bir önceki seçime göre yüzde 1.17 oranında düşük çıkmasının yanında başta parti camiasını kucaklayamaması nedeni ile mevcut il yönetiminden duyulan rahatsızlık üzerine önceki seçimde yönetim dışında kalan muhalifler kongre için düğmeye bastı.

Partiyi temsil eden birçok kesimin önceki il kongresinde yönetim dışında kaldığına ve Fatih Mehmet Erkoç başkanlığına seçilen yönetimin de daha sonraki günlerde ‘kaynaştırıcı’ rolü yerine getiremediğine dikkat çeken çevreler, kongrelerde en az iki listeli bir yarışın yaşanacağını tahmin ettiklerini söylediler.

İl yönetiminin istifalarla birlikte hayli boşaldığını da hatırlatan çevreler, görüşlerini şöyle dile getirdiler:

“AK Parti Kahramanmaraş il yönetimi seçildiğinden bu yana hayli pasif bir görüntü ortaya koydu. Her ne kadar 12 Haziran seçimlerinin rakamlarına bakıldığında il genelinde oylar yüzde 1.59 oranında artmış görünse de, hem şehir merkezinde oyların düşmesi hem de vekil sayısının aynı kalması hayli düşündürücüdür. Rakamları bir kenara koyacak olursak; 2007 seçimlerinde 7. milletvekilliğini kılpayı kaçıran AK Parti, 2011 seçimlerinde ise 7. vekilin yanına bile yaklaşamadı. Bu mudur il yönetiminin başarısı? Haticeye değil, neticeye bakılırsa il yönetimi AK Parti camiasını tam olarak kucaklayamamıştır. Bugün gelinen noktada birçok küskün ortaya çıkmıştır. Başarısız ve hayli yıpranmış olan İl Yönetimini demokratik bir şekilde değiştirmek ise merkez ilçe kongresinden geçer. Bu nedenle yönetim dışında kalan geniş kesimlerin ortak bir paydada buluşarak merkez ilçe kongresinde bir aday çıkartacaklarını tahmin ediyoruz. Kaldı ki 2008’den bu yana merkez ilçe başkanlığı yapan ancak il başkanının gölgesinde bir türlü büyümeyen Necati Okay’ın da önümüzdeki seçimlerde hedefini il başkanlığı olarak belirleyeceğini ve bu nedenle de yeniden merkez ilçeye aday olmayabileceğini tahmin ediyoruz. Buna rağmen elbette Erkoç kanadı merkez ilçeye bir aday çıkartacaktır. Parti camiasında ve toplumda geniş kesimlerin desteğini alabilecek adayın ise merkez ilçe başkanı olarak seçileceğini ve AK Parti’de yeni bir dönemin başlayacağını şimdiden söylemek ise çok zor olmasa gerek. Biz şimdiden tüm adaylara başarılar diliyoruz.” (www.kanal46.com)
Editör: TE Bilisim