Saadet Partisi Kahramanmaraş İl Gençlik Kolları Başkanı Cihat Dinler, Ak Parti Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar’ı tebrik etti.


Hac dönüşü örtünme kararı alan AK Partili 4 milletvekilinin TBMM Genel Kurulu’na başörtülü olarak girmelerine Meclis dışındaki siyasi partilerden de destek yağıyor. Saadet Partisi Kahramanmaraş İl Gençlik Kolları Başkanı Cihat Dinler, Özellikle hemşehrimiz, Sütçü İmam Diyarı Kaharamanmaraş Millet vekilimiz Sn. Sevde Beyazıt Kaçar Hanımefendiyi sergilediği bu dik duruş sebebinden dolayı tebrik etmeyi kendimize bir borç bildik.
Aklın yolunun bir olduğunu belirten Dinler, sağduyu sahibi herkesin 40 yıl sonra da olsa Milli Görüş’ün işaret ettiği noktada buluştuğunu söyledi. Dinler “Ne diyordu Milli Görüş, cumhurbaşkanını halk seçmeli diyordu. 40 yıl sonar evet denildi, cumhurbaşkanını halk seçmeli. Ne diyordu Milli Görüş, bu milletin çocuklarına zorla içtirdiğiniz ant milleti birleştirmekten ziyade, bölmeye yarar diyordu. 49 yıl sonra aynı noktaya gelindi.  Ne diyordu Milli Görüş, toplumun vicdanına, milletin değerlerine aykırı yasak olamaz diyordu. Başı örtülü hanımlar da baş açık hanımlar gibi milletvekili olabilmeliler diyordu. 40 yıl sonra evet denildi. Tüm toplum ittifakla aynı noktada buluştu” dedi.



Saadet Partisi Kahramanmaraş Gençlik Kolları İl Başkanı Sn, Cihat Dinler, bugün atılan adımların bedelinin peşin ödendiğine dikkat çekerek, şunları söyledi: “Milli Görüşçüler tarafından ödenmiştir. Elbette TBMM’de başörtüsü sorununun aşılmış olması geç kalınmış olsa da,  önemli bir adımdır. Olması gerekendir. Aksi milletin değerleriyle savaşmaktır. Milletin değerlerine karşı mücadele edilmez. Milletin değerlerini yok sayan, küçümseyen, engelleyen er ya da geç kaybeder. Ancak şu gerçeği unutmamak lazım. Bugün Türkiye’de hangi demokratik hamleden, hangi olumlu adımdan bahsedersek bahsedelim, ilk temeli atanın, ilk harekete geçenin Milli Görüşçüler olduğunu görürüz.  Hem de bu adımları, kimsenin cesaret edemediği, en zor şartlarda atmıştır. Siyasi yasaklar, parti kapatmalar, hapisler, zindanlar pahasına atmıştır. 1999 yılında ilk başörtülü milletvekili sayın Merve Kavakçı işte bu cesaretin, bu öngörünün, oy için değil millet için siyaset yapma anlayışının sonucudur.”


BAŞÖRTÜLÜ VEKİLLERDEN BEKLENTİ
Kendisininde bir İlahiyatçı olduğunu genç yaşında hacca gitme görevini yerine getirebildiğini öğrendiğimiz İl Gençlik Başkanı Sn. Cihat Dinler, her zaman hakkın,mazlumun yanında olacaklarını vurgulayarak başörtülü vekillerden beklentilerini de dile getirdi. “Bilindiği gibi sayın Başbakan, demokratikleşme paketinde, resmi kıyafet sınırlaması getirmiş ve polis, hakim, gibi resmi kıyafet gerektiren çalışanlara başörtüsü yasağı getirmiştir.  Bu yanlıştır. Düzeltilmesi gerekmektedir. Bu görevde en başta şimdi başörtülü milletvekillerine düşmektedir. Kendilerinden, kamuda başörtülü çalışanlara yönelik sınırlamaların, yasakların kaldırılması için mücadele etmelerini bekliyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim