22 Temmuz’da yapılacak olan genel seçimler için, senelerini verdiği Büyük Birlik Partisi'nin seçimlere katılmayıp, üyelerinin bağımsız aday olması üzerine, Kahramanmaraş’tan da bağımsız milletvekili olarak seçmenlerin karşısına çıkan eski Baro Başkanı Av.Kemal Yavuz, seçilme şansının yüksek olduğunu öne sürdü.

Seçimler için bağımsız aday sayısında patlama yaşanır, Kahramanmaraş’tan da 10 kişi şansını denemeye kalkışırken, içlerinde en şanslısı olarak gösterilen Av.Kemal Yavuz, 4 Temmuz Çarşamba günü akşamı saat 22.30’da başlayan ve tanınmış gazeteci Haluk Şahin’ini hazırlayıp sunduğu Tv8’deki “Yüksek siyaset” programına katıldı.

Yavuz ile birlikte İstanbul 2. bölge milletvekili adayı Baskın Oran, Edirne bağımsız milletvekili adayı Tuna Bekleviç ile birlikte, neden bağımsız aday olduğunu açıklayan ve soruları cevaplandıran Yavuz, milletin iradesine ambargo konamayacağını, siyasi partiyi cezalandırmak üzere şartlanmış seçmenin, siyasetten sıdkını sıyıran insanların, bu kez bağımsızları deneyeceğini iddia ederek, bağımsızların seçmen profilinin önemli olduğunu vurguladı.

'EZİLMİŞLER, DIŞLANMIŞLAR OY VERECEK'

Genelde ve özde MHP ile aynı kaderi, aynı ülküyü paylaşan zihniyetin temsilcisi olarak bağımsızdan milletvekili olmayı deneyen ve kendine çok güvenen Kemal Yavuz’u tebrik etmek gerek. Cesaretinden ve özgüveninden ötürü… Yavuz “Yüksek siyaset” isimli proğramda Yavuz, Türkiye’nin önüne bölünmüş haritaların konduğu bir ortamda, milliyetçiliği yükselen bir değer olarak kabul ediyoruz. Terör belası almış başını gitmiş. Ülkücüler sokağa inmesin diye parti genel merkezlerinden talimatlar yağıyor. Ben, Türk Telekom dahil, stratejik öneme haiz yatırımların yabancılara satılmasına, peşkeş çekilmesine rıza gösteremem. Bunun için milli çıkarlar ve meseleler konusunda bizim hassasiyetlerimiz var. İşgallere karşı bir direnç oluşturulmasından yanayım. Sokağa inen, sesini yükselten bir hareketin Türkiye’de dengeleri değiştireceğine inanıyorum” dedi.

'APO İÇERİDEN TALİMATLAR VERİYOR'

33 bin kişinin katili Abdullah Öcalan’ın hücreden talimatlar verdiğini, PKK’yı yönettiğini de ileri süren Yavuz, Öcalan’ın cezalandırılmasından, idam edilmesinden yana olduğunu vurguladı. “Azmettirici olarak cezasını çekmeli. Bakın, ülke kan gölüne döndü, her gün bir şehit cenazesi geliyor. Vatan topraklarını müdafaa için, savunmak için ortak bir milli ruh oluşturarak, ama asla kan dökerek değil, ülkeye acı çektirenler mutlaka cezasını çekmeli” diye konuştu.

'ŞİDDETİ REDDEDEREK SÖYLÜYORUM'

Zaman zaman karşıt fikirlerin de ortaya atıldığı sorulu-cevaplı programda Yavuz, bağımsıza verilen oyların AKP’nin ekmeğine yağ sürmeyeceğini, oyların ziyan olmayacağını, bundan kazançlı çıkacak partinin kesinlikle AKP olmayacağını iddia etti.

Her konuşmasında şiddeti reddederek ülke meselelerin çözümü için ortak, milli bir ruh oluşturmadan yana olduğunun altını çizen Yavuz, bu demokratik mücadele ortamında, bağımsızların baraj derdi olmadığından, bire-bir görüşmeler yaparak, Kahramanmaraş ve çevresine saldıkları propoganda araçlarını da devreye sokarak vatandaştan oy isteyeceğini, 23 Temmuz sabahı seçimden muzaffer olarak çıkacağını iddia etti.

'BİZE VERİLEN OYLAR GÖNÜL RAHATLIĞI'

Konuşması sırasında zaman zaman AK Parti iktidarını da eleştiren Yavuz, iktidarın 2002 seçimlerinde “başörtüsü bizim namusumuzdur” dediği halde, bu meseleyi çözmekte aciz kaldığını, bağımsıza, yani kendisine verilecek oyların gönül rahatlığı ile verilen güvenli oylar olacağını belirterek, canlı yayında Kahramanmaraş merkezinde esnafın durumunun içler acısı olduğunu, asgari ücretli çalışanların yaşam savaşı verdiğini, insanların AK Partiye kızgın olduğunu, “elim kırılsaydı da vermeseydim” diye feryat ettiklerini, seçim çalışmaları kapsamında ilçe, belde ve köy-mahalle gezilerini sürdürdüğünü, seçim beyannamesinde bağımsızlardan 3. sırada yer aldığını, vatandaşların “verdiğimiz oy boşa gider” kaygısından uzak hareket etmesi gerektiğini hatırlattı ve kendisine çok güvendiğini sözlerine ekledi. (www.kanal46.tv)

Editör: TE Bilisim