Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'a tepki göstererek 'Adam gibi cevap verin. Bu insanlar bir katliama ulaştılar. Bu insan buraya nasıl girdi? Biliyorsanız söyleyin, bilmiyorsanız biz zaten bulacağız' dedi.


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Habertürk TV'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Suruç olayları ve polise yönelik saldırılarla ilgili açıklamalarda bulunan Arınç, "Son günlerdeki üzüntülerimiz çok fazla. Öncelikle Suruç'ta 32 canımız vefat etti, ağır yaralılar, hayatta kalanlar var. Anneler, evlatlar, genç kızlar, üniversite öğrencileri var. Bu büyük bir acı. 32 masum insanın alçakça katledilmesi büyük bir acı. Cenazeleri defnedildi. Bu konuda hükümetimiz gereken ihtimamı gösterdi. Ben de bir kez daha buradan ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Kalanlara, sevenlerine aslında tüm milletimize baş sağlığı diliyorum" dedi.


Bülent Arınç, Demirtaş'a da seslenerek, "Kurban seçilmiş de olabilirler, kendileri de gelmiş olabilirler. Ben buna neden katlanamadığınızı söyledim. Demirtaş'ın verdiği cevap gayriciddidir. Demirtaş kendi takipçilerine 'şapşik' diyor. Bu şapşiklere verilmiş cevaptır. Bu cevabı aynen kendisine iletiyorum. Türkiye şapşiklerin ülkesi değildir. Hiçbir şey bu sorumluluktan sizi kurtarmaz. Adam gibi cevap verin. Bu insanlar bir katliama ulaştılar. Bu insan buraya nasıl girdi? Biliyorsanız söyleyin, bilmiyorsanız biz zaten bulacağız. 'Kamera neden yoktu' diyorum, cevap yok. 'Güvenlik aramasına neden izin verilmedi?' diyorum, cevap yok. Adam gibi cevap verin. Yüreğim onlar için yanıyor. Adamın bir tek kafası kalmış ama kimlik kartı ortada. Bir tek kafası kalmış ama kimlik kartı meydanda. Kimliğini de HDP'liler getiriyor Emniyet'e veriyor. Ben şunu düşündüm önce; kimliğinden Şeyh Abdurrahman belli. Sordum dedim ki kimliği budur ama ölen adam belki başka bir adamdır. Belki hedef şaşırtıyorlar. Adli Tıp'ı da en iyi yerde yaptık Gaziantep'te. Oysa birileri bizden bunları Urfa'da vesairede yapmamızı istedi. Ama biz ısrar ettik. Hükümet göz yumdu algısı yaratılmak istendi, hepsi yalan" dedi.


"CHP İLE YAPTIĞIMIZ GÖRÜŞMELER SAĞLAM ZEMİNDE İLERLİYOR"
Arınç, koalisyon görüşmeleri konusunda ise şunları söyledi: "Gönlüm CHP ya da MHP ile bir hükümet kurmaktan yana. Millet bir karar vermiş, o karara saygı duyacağız. Millet, "Ben koalisyon görmek istiyorum" diyor. Koalisyon kurmak mümkün. Seçim veya erken seçim bu işin sonucudur, başta başlanacak bir şey değildir. CHP ile yaptığımız görüşmeler sağlam zeminde ilerliyor. 'Hemen seçime gidelim' demek, ülkeyi sevmemektir. Cumhurbaşkanı da hükümetin kurulmasını istiyor".



(İHA)

Editör: TE Bilisim