Kahramanmaraş’a gelen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, TBMM’nin özgür iradesiyle bir cumhurbaşkanı seçtiğini ve buna da katkı sağladıklarını belirterek: “Cumhurbaşkanımız, milletimizin iradesi doğrultusunda, Anayasa ve meclis iç tüzüğüne göre seçilmiş ve görevine başlamıştır. Bunun üzerinde sürekli spekülasyonlar oluşturarak, özellikle TSK’nın her hareketini yorumlamak suretiyle, ondan yeni mesajlar çıkarma gayreti ile, ülkeyi germeye kimsenin hakkı yoktur. Bunun kimseye de faydası yoktur” dedi.

BBP kurucularından Kahramanmaraş eski Milletvekili Ökkeş Şendiller’in kızının düğün törenine katılmak üzere geldiği Kahramanmaraş’ta Arsan Tesisleri’ndeki Ferah Pastanesi’nde basın toplantısı yapan Yazıcıoğlu, gündemdeki konulara değindi. Türkiye’nin tüm demokratik ülkelerde olduğu gibi, açık rejimle ve halkın iradesine saygı duyulan bir hukuk devleti olmak durumunda olduğunu kaydeden Yazıcıoğlu, bu çerçevede Türkiye’nin sorunlarını çözmesine her zaman katkı sağlamaya devam edeceklerini ifade ederek, şunları kaydetti: “Şimdi yeni hükümet kuruldu. Biz BBP olarak mecliste görüşlerimizi ifade ederek, doğru eyleme ve fikirlere destek olacak, yanlış eylemlerin karşısında bulunacağız. Türkiye’nin bölgesel bir güç olması için, AB Birliği’ne endeksli bir siyaset yerine, daha bağımsız ve kendi coğrafyasındaki devletlerle ilişkilerini geliştiren ve Türk dünyasına açılan bir konumda olmasını önemsemekteyiz. Bu noktada sorumlu muhalefet anlayışımızı sürdüreceğiz.”

Geçen seçimlerin cumhurbaşkanlığı seçiminin gölgesinde kaldığını ve vatandaşın sorunlarının konuşulamadığını belirten Yazıcıoğlu; “Bu nedenle Türkiye genelindeki hava bir rüzgara dönüşmüştür. CHP , meclisi tıkayarak Cumhurbaşkanlığı seçimini engelleyerek kendi üslubuyla iktidar partisine asgari yüzde 10-12 civarında bir oy kazandırmıştır. Aslında bu CHP’nin bu uyumsuz ve antidemokratik tavırlarından kaynaklanmaktadır. Dolayısıyla bu seçimde vatandaşlar teferruata bakmamıştır. CHP’nin ortaya koyduğu anlayışa tepki olarak oyunu kullanmıştır. Bu da iktidar partisinin daha güçlenerek yeniden meclise girmesini sağlamıştır” dedi.

‘DTP İSMİNİ DE HAK ETMİYOR’

DTP Grup Başkanı Ahmet Türk’ün; “İstediler diye ‘PKK terörist’ diyemeyiz” şeklindeki son açıklaması ile ilgili bir soruya Yazıcıoğlu şöyle cevapladı:

“PKK terör örgütüdür. PKK’ya terör örgütü diyemeyenlerin ve terör örgütü ile şiddeti kınayamayanların demokratik bir hareket olduğunu ifade etmesi koskoca bir kandırmacadır ve yalandır. Ve maalesef anayasal düzenden istifade ederek meclise girmişlerse de hâlâ terör örgütü ile bağlantılarını kopardıklarına dair, bu örgüte sempati duymadıklarına ve şiddete karşı olduklarına dair inandırıcı bir davranış içerisinde bulunmamışlardır. Hatta devlete karşı silah kullanan, ‘eşkıyanın ateş kesebilmesi için, operasyonların durdurulması lazım’ gibi söylem ve tavırlar haddi aşan çağrılardır. Bunun kabul edilmesi mümkün değildir. Maalesef DTP’nin adı her ne kadar 'demokratik' ise de, söylem ve yaklaşımı ile, PKK terör örgütüne olan sempatisi ile, bu ismi de hak etmemektedir.” (ajans 46 - www.kanal46.tv)




(YASAL VE MANEVİ UYARI: Bu sayfada yer alan haber ve fotoğrafların tüm hakları saklıdır. Yeniden basılması, dağıtılması, gerçek veya elektronik ortamda kullanılması izne bağlıdır. Aksine davranış, kanunen cezayı gerektirdiği gibi; aynı zamanda emek hırsızlığıdır ve hakkımızı helal etmiyoruz.)




Editör: TE Bilisim