Kahramanmaraş kent merkezinde Müftülük Meydanı olarak bilinen Hafız Ali Efendi Meydanı’ndaki yapay havuzun dün akşama yakın vakitlerde sökülerek kaldırılmasının başta Kanal 46 olmak üzere basın-yayın organlarınca kamuoyuna duyurulmasının yankıları sürüyor.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanı Ömer Özkan beraberinde bir grup parti yöneticisi ve meclis adayları birlikte sökülen havuzun yanındaki orta refüjde bugün saat 14.30'da basın açıklaması yaparak Pazar günü gerçekleştirilecek olan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı miting öncesinde havuzun belediye tarafından sökülmesini protesto ettiler.

Merkez İlçe Başkanı Ömer Özkan, Kanal 46'nın da takip ettiği basın açıklaması sırasında şunları söyledi:

“Kahramanmaraş Belediyesi’nin hizmetlerini ve yaptıklarını belediye meclisi adayı olan arkadaşlarımıza anlatmak için şehri geziyoruz. Bugün de Kahramanmaraş Belediyesi’nin yine yap-boz uygulamalarının bir eseri olan havuzun kaldırılmasını arkadaşlarımıza gösteriyoruz. Kahramanmaraş Belediyesi uzun zamandan beri hiçbir proje üretemeyen hiçbir mega projeyi hayata geçiremeyen, şehri açamayan bu zihniyetten kurtulma zamanı gelmiştir. Kendisine ‘hasbiyim’ diyen bir belediye başkanımız; ben buradan sormak istiyorum: Dün burada bir Filistin mitingi yapıldı. Geçen yıl burada bayrak yürüyüşü mitingi yapıldı. Bu havuzun kime ne zararı vardı? Şimdi Başbakan gelecek diye bu havuz kaldırıldı. Sorduğun zaman; ‘3 gün sonra ben tekrar koyacağım’ dedi. Ama bugün görüyorsunuz pankart asılmış, mitingler için havuz kaldırıldı deniyor. Bu bir kaynak israfı değil midir? Bu, yetim hakkı değil midir? Bu, Kahramanmaraş’ın kaynaklarının boş yere harcanması değil midir? Bunu sormak istiyorum. Ayrıca; Kahramanmaraş Belediye Başkanı’nın bu yap-boz uygulamalarından bir an önce vazgeçmesi gerektiğini belirtmek istiyorum. Bugün, otogarda 3 tane (aynı anda 3 kişinin yararlanabildiği) tuvalet yapan, bugün orayı bozdu yenisini yapıyor. 19 yıldır Şekerdere’de bir binayı yapamayan bir zihniyet. Yani; Kahramanmaraş bir yap-boz tahtası değildir. Kahramanmaraş artık buna ‘Yeter’ diyor.”

BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA POYRAZ’A MHP’DEN YAP-BOZ HEDİYESİ

Kahramanmaraş’ta Belediye Başkanının bir an önce bu uygulamalardan vazgeçmesini istiyoruz ve Sayın Belediye Başkanı bu yap-bozu çok seviyorsa biz kendisine bir yap-boz hediye etmek istiyoruz. 30 Mart’ta işyerinde bununla oynamasını, Kahramanmaraş’la oynamamasını rica ediyoruz. Belediye Meclisi adayı olan arkadaşlarımızla birlikte ayağımızdaki çamurlarla, ‘çamur yok’ denen sokaklarda gezmeye devam edeceğiz. Her gün bu belediyenin bir uygulamasını geride kalan sürede Kahramanmaraş’a taşıyacağız. “

Özkan ile beraberindekiler, Kanal 46'nın da takip ettiği basın açıklamasının ardından belediye ekiplerinin çalışmalarının sürdüğü ve dün havuzun söküldüğü adaya gelerek çalışanlara, işlerinde kolaylıklar diledi.

MHP’liler daha sonra alkışlarla havuzun sökülmesini protesto ederek meydandan ayrıldı. (www.kanal46.com)






Editör: TE Bilisim