‘Teşkilata layık olmayana koltuğu teslim edemem’ Muhtemelen Haziran sonu ya da Temmuz’un ilk haftasında yapılacak olan ve sonucu büyük merakla beklenen AK Parti Kahramanmaraş il başkanlığı kongresi için yarış hızlanırken, mevcut başkan Mustafa Sarıkaya, kendisinden daha iyi yapabileceğine inandığı biri çıkarsa koltuğu devredebileceğini, ancak layık olmayan birisine görevi teslim etmesinin söz konusu olamayacağını öne sürdü.

29 Mart yerel seçimlerinde elde edilen başarıda teşkilat olarak başarılı bir sınav verdiklerini, sınıfı geçtiklerini, teşkilatın büyük payı olduğunu belirten Mustafa Sarıkaya, bu başarılı temponun, performansın Türkiye genelinde Kahramanmaraş’ı şampiyon yaptığının altını çizidi.
Yönetim kurulu üyelerinin ortak kararının mevcut teşkilatın devam etmesi yönünde olduğunu da kaydeden Sarıkaya şunları söyledi:

“Teşkilattaki arkadaşlarım benimle devam edilmesi yolunda mutabakat sağladılar. Beyanları var bununla ilgili. Daha önce ismim üzerinde uzlaşma (konsensüs) sağlanmıştı. Aynı mutabakatı da milletvekillerimizden bekliyorum. İsmim üzerinde mutabakata varırlarsa, bir dönem daha yapmayı düşünüyorum.

Kaldı ki yaptığımız çalışmalar, elde edilen başarılar bunun en belirgin kanıtı. Yönetim boşluğu olduğu söyleniyor. Yeniden görev bana tevdi edildiğinde, memleketimizin sevilen, sayılan ve davaya inanmış isimleri ile kadromuzu zenginleştirmeyi düşünüyorum.

Ahbap-çavuş ilişkisi ile teşkilatın yönetilmeyeceğini, yürümeyeceğini herkes bilmeli. Kurulacak bu güçlü kadro, yine başarılara imza atacak ve partiyi 2011 genel seçimlerine bu teşkilatla girilecek. Yine söylüyorum, özellikle milletvekillerimizin bu hususta mutabakatı şart. Daha önce 6 milletvekili ve belediye başkanı benim isimim üzerinde mutabakata nasıl vardılarsa, bu seçimde de aynı konsensüsü bekliyorum. Onların desteğine ihtiyacım var. Çünkü teşkilat olarak, Mustafa Sarıkaya olarak, teşkilatın, genel merkezin ve milletvekillerimizin yüzünü kara çıkartmadım”


BAŞBAKAN DA İL KONGRESİNE KATILACAK

Haziran sonu veya Temmuzun ilk haftasında yapılacak olan il kongresine Genel Başkan ve Başbakan R.Tayyip Erdoğan’ın katılacağını da bildiren Sarıkaya, son olarak, kimseyle bir problemi olmadığını, seçilmesine sevinemeyeceği gibi, il başkanı olamadığı takdirde de üzülmesinin söz konusu olamayacağını, ancak partinin sadık bekçisi gibi çalışacağını ise sözlerine ekledi. (Kimlik - www.kanal46.com)

KANAL 46'NIN DÜZENLEDİĞİ VE " SİZCE; AK PARTİ'NİN KAHRAMANMARAŞ İL BAŞKANI KİM OLMALIDIR?" SORUSUNUN YÖNELTİLDİĞİ ANKETE SİZLER DE MUTLAKA KATILIN.....(ANKETİMİZ ANA SAYFADADIR.)

Editör: TE Bilisim