AK Parti hakkında Anayasa Mahkemesi'ne kapatma Davası açan Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'dan şok cümleler.. Yalçınkaya hükümetin yapmak istediği anayasa değişikliğıi konusunda neler söyledi? İşte o açıklamalar...

MUHAMMET KUTLU'nun özel haberi

Türkiye Gençlik Konfederasyonu Başkanı Ferudun Cevahiroğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’yı makamında ziyaret ettiler.

Ziyaret sırasında, son dönem yaşanan siyasi gelişmelerden büyük kaygı duyduklarını belirten Ferudun Cevahiroğlu, Başsavcı Yalçınkaya’nı kapatma davası ile ilgili görüşlerini öğrenmek istediklerini söyledi.

“Ben, Yargıtay adına davayı açtım, Anayasa Mahkemesi’ne gönderdim. Artık söz mahkemededir. Anayasa Mahkemesi en iyi şekilde Türk milleti adına kararını verecektir” diyen Abdurrahman Yalçınkaya, gençlere basında çıkan haberler nedeniyle üzüldüğünü söyledi.

Yalçınkaya, “Son zamanlarda basında çıkan haberler nedeniyle çok üzülüyorum. Bıraksınlar da yargı görevini yapsın. Özel hayatıma giriliyor. Bu davayı açarken ben kimsenin etkisi altında kalmadım. Türkiye Cumhuriyeti adına açtım bu davayı” şeklinde konuştu.

Gençlik Konfederasyonu Başkanı Cevahiroğlu’nun, yaşanan gerginlik nedeniyle demokrasinin zarar görmesinden kaygı duyduklarını belirtmesi üzerine Yalçınkaya; “Demokrasi bizim için önemlidir. Ama Yargı da Cumhuriyetimizin teminatıdır. Yargı da gücünü Cumhuriyetten alıyor. Biz de gücümüzü halkımızdan, Cumhuriyetimizden alıyoruz.

Bazı nedenler yüzünden, yapılan yanlış uygulamalar yüzünden davayı açmak zorunda kaldık. Şimdi söz Anayasa Mahkemesi’nindir” ifadelerini kullandı.

DEĞİŞİKLİK YAPAMAZLAR...

Abdurrahman Yalçınkaya, gençlerin, mahkeme süreci devam ederken Anayasa değişikliğine gidilmesi halinde ne olacağı yönündeki sorusuna ise,

“Anayasa değişikliğine cesaret edebileceklerini zannetmiyorum. Farzedelim ki yaptılar. Eğer kapatma davası bitmeden önce değişiklik yapılırsa Anayasa Mahkemesi de yeni duruma göre davayı gözden geçirecektir” karşılığını verdi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, “Türkiye Cumhuriyeti çok büyük devlettir. Bunu gençlere anlatın. Atatürk büyük güçlüklerle Cumhuriyeti kurmuştur. Ama ne yazık ki son zamanlarda ruhumuz çöktü. Siz gençler, Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyet ruhunu tekrar ayağa kaldıracaksınız” dedi. www.cafesiyaset.com





Editör: TE Bilisim