Ne günlerdi O günler. Mitinglerde insan seli yaşanırdı. Müftülük meydanından başlayan kalabalıklar Şelale Park’a kadar uzanırdı.


Arka taraflarından getirilen tekbirler, atılan sloganlar ön tarafta ki kalabalığı bastırırdı. Dünkü mitingde ise geçmişte oluşan kalabalığın yarısından biraz fazlaydı. Televizyon kanallarında günlerdir açıklanan anket sonuçlarında İktidar Partisinin oy kaybettiği yönünde idi. Ancak Kahramanmaraş'taki mitinge bakılırsa İktidarın kalesi olarak değerlendirilen kentimizdeki kaybı çok daha fazla gibi göründü. Sonucu görmeye ise saatler kaldı.


Kahramanmaraş’ın  “Hey gidi günler”in de Kahramanmaraş Büyükşehir bile olmamış, artı iki belediye de yoktu o zamanlar hatta Grup Başkanvekilimiz bile yoktu. Seçime bir gün kaldı. Muhalefet Partileri ve dün itibariyle de İktidar Partisi miting yaptı.


İktidar Partisinin kalabalığına bakınca insan  “Hey gidi günler” demeden kendini alamıyor.


Neydi eski günlerin sihrini bozan? İş adamlarıyla üstünlük yarışları etkili miydi, yapılanların anlatılamamasıydı, teşkilatların halktan uzaklaşıp merkezdekilere yakınlaşma çabası mı vardı bilinmez ama dünkü kalabalık öncekilere göre tabi ki azdı. Heyecansız bir seçmen,  “Şu seçim bir an önce bitse de kurtulsak” diyen usanmış bir seçmen kalabalığı vardı meydanlarda.


Parti yetkililerinin de söylediği üzere bu seçim sürprizlere gebe duruyor.


Yorum-Analiz


 

Editör: TE Bilisim