Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi garantörlüğünde yaptırılan Güneşevler Toplu Konut Temel atma törenlerinde konuşan TPB Genel  Başkanı Nevzat Pakdil; “Medeniyetin izlerini taşıyan konutlar inşa edilmeli" dedi.


Güneşevler Toplu Konut Temel atma törenlerinde konuşan TPB Genel  Başkanı Nevzat Pakdil; “Medeniyetin izlerini taşıyan konutlar inşa edilmeli. İnsanlarımız güzel binalarda yaşamalıdır. Ama hep birlikte gayret ederek geçmişteki köklü ve kutlu medeniyetimizden ilham alarak bu binalarımızı kendi kimliğimiz çerçevesinde şekillendirmek diye bir görevimiz olmalıdır. Buradaki mimar ve mühendis arkadaşlarımızın bu konuya biraz daha duyarlı yaklaşmaları gerektiğini düşünüyorum” dedi.


1480 Konutun Yeni binalarının temelinin atıldığı ve Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın  katıldığı törende konuşan  TPB Genel Başkanı ve Kahramanmaraş  Milletvekili  Nevzat Pakdil daha sonra şunları söyledi;  “ Konuşmamın başında yapılacak olan bu konutlarda oturan vatandaşlarımıza hayırlı olsun diyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.  İnşallah burada 1480 Kahramanmaraşlının ev sahibi   olmasını  inşallah gerçekleştirmiş olacağız.  


Tabi ki konut yapmak başlı başına bir mesele . Ama onun öbür tarafında konutlara kendi kimliğimizi giydirme görevi ve mesuliyetimiz vardır. Bizim de kendimize göre bir medeniyetimiz var.  Bu gün bu binaları yapıyoruz. Bu binaların başka ülkelerde yapılan binalardan bir farkının olması lazım.  İnsanlarımız güzel binalarda oturmalı.  Benim istirhamım şu dır ki hep birlikte gayret ederek, kökü ve kutlu medeniyetimizden ilham alaraktan, bu binalarımızı kendi kimliğimiz çerçevesinde şekillendirmek diye görevimiz olmalı. Bu şehrin dışından veya başka ülkelerden gelen insanlarımız keşke bizde bu konutlarda otursaydık demeliler.


Bunu şahsen bir özlem olarak duyuyorum. Sizlerle paylaşmak istedim.  Yapılan hizmetleri ne güzel şekilde Büyükşehir belediye balkanımız açıkladı. Ama şunu ifade edeyim ki bunlarla birlikte insanlara dokunmak, insanlarımızın birbirine dokunması ve bu şehir içerisinde huzur ve sükun içinde  beraberce yaşamak gibi bir özlemimiz olmalı” dedi.


"BİZ KAHRAMANMARAŞLILARI RUHUMUZLA SEVİYORUZ"


TPB Genel Başkanı Pakdil, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Geçmişte bizim manevi değerlerimiz olan Camilerimiz, Medreselerimiz, Üniversitelerimiz merkez alınarak, bir şehir inşa ediyordu. Bu gün yine aynı şekilde, Şehrin Merkezinde insanların hep beraber olduğu yerler, külliyeler, okuma salonları, insanların gidip eğleneceği yerler, parklar bahçeleri inşallah hep beraber kardeşlerimiz gerçekleştirecek. Önümüzdeki günlerde, inşallah Kahramanmaraş örnek gösterilecek bir medeniyetin yeniden inşa edildiği bir şehrimiz olacaktır.  Bu hususta Sayın Bakanımızdan da kendi imkânları ölçüsünde yardımlarını ve desteklerini talep ediyorum.  Mevlana diyor ki “Kalbinizle severseniz, kalbiniz durabilir. Ama ruhunuzla severseniz biliniz ki ruhunuz ölmez diyordu. Biz Kahramanmaraş halkını ruhumuzla seviyoruz” Dedi.


 

Editör: TE Bilisim