Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş il eski başkanı ve Kahramanmaraş Belediye Başkan aday adayı Atıf Şirikçi’ye ait otomobilin camında duran; “Türkiye Büyük Millet Meclisi 22. Dönem Milletvekili Araç Kartı” ile ilgili haberlerin yankıları sürerken, TBMM’de bu konuda yetkili isimlerle görüşerek bilgiler aldık.

Üzerinde 22. Dönem yazan kartın geçerli olduğunu belirten yetkililer; "Ancak; milletvekillerine verilen bu kart TBMM kampüs alanı içerisinde geçerli olup, meclise girişlerde kullanılmaktadır" dediler.

Bununla birlikte Kanal 46’nın söz konusu kartı hangi milletvekilinin verdiği yönündeki araştırmaları ise sürüyor. AK Parti Kahramanmaraş milletvekillerinden Fatih Arıkan, Kanal 46’nın sorusu üzerine söz konusu ‘Milletvekili Araç Kartı’nı Atıf Şirikçi’ye veren ismin kendisi olmadığını söyledi.

Milletvekili Veysi Kaynak ise sorumuz üzerine, kendisinin 23. dönemde seçildiğini hatırlatarak; bu nedenle kartı kendisinin vermesinin teknik olarak mümkün olmadığını kaydetti.

Böylece; 23. dönemde seçilen Veysi Kaynak'ın yanısıra; Prof. Dr. Mehmet Sağlam ile Dr. Cafer Tatlıbal'ın da söz konusu kartı vermeleri teknik olarak mümkün olmazken, bunun üzerine ihtimaller Şirikçi'ye çok yakın bir isim olan eski milletvekili Ali Sezal üzerinde yoğunlaşmaya başladı.

İl Başkanlığını bırakmasına rağmen yine gündemde kalmayı sürdüren Atıf Şirikçi'den ise şu ana kadar konu hakkında herhangi bir açıklama gelmedi. (www.kanal46.com)

Editör: TE Bilisim