Gaziantep'ten karayolu ile Kayseri'ye giderken Kahramanmaraş'a uğrayan Bayındırlık ve İskân Bakanı Mustafa Demir, DTP'nin kapatma davası ile ilgili bir açıklama yapmasının doğru olmayacağını belirterek; "Siyasi partiler de demokrasinin vazgeçilmezi ama bu, özgürlük alanları sonsuz anlamına gelmiyor." dedi.

Bakan Mustafa Demir, Türkiye’nin en büyük su deposu açılışı için dün geldiği Gaziantep'ten bugün karayolu ile Kayseri'ye geçerken Kahramanmaraş'a da uğradı. Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Bakan Mustafa Demir, gazetecilerin gündeme ait sorularını cevaplandırdı.

Bir gazetecinin DTP'nin kapatılması süreciyle ilgili sorusunu değerlendiren Bakan Demir; "Bu kapatma davası ile ilgili bir açıklama yapmam doğru değil. Ancak bu kararlar demokrasimizi geliştirmeye yönelik olmalıdır. Siyasi partiler de demokrasinin vazgeçilmezi ama bu, özgürlük alanları sonsuz anlamına gelmiyor." ifadesini kullandı.

Bakan Demir, bir süre Kahramanmaraş'ta dinlendikten sonra karayolu ile Kayseri'ye geçti. (www.kanal46.com)

Editör: TE Bilisim