Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kahramanmaraş Belediye Başkan aday adayı sayısını ve heyecanı 10’a yükselten Cengiz Özsan kente gelerek parti binasında yaptığı basın açıklamasında aday adayı olduğunu resmen açıkladı.

Aday adaylığı başvurusunu dün öğleden sonra parti genel merkezine yapan ve bu başvurunun ardından karayolu ile Kahramanmaraş’a doğru yola çıkan Cengiz Özsan bugün sabah saatlerinde kente geldi. Havanın soğuk ve yağışlı olması nedeni ile Kahramanmaraş’a gelişi rötarlı olan Cengiz Özsan bugün saat 14.00’da parti binasında yaptığı basın açıklamasında neden aday adayı olduğunu anlattı.

Aday adaylığı ile Kahramanmaraş’taki yerel seçim yarışına renk ve heyecan katması ile büyük ilgi gördüğü gözlenen Cengiz Özsan, şunları kaydetti:

“Değerli Basın mensupları, sevgili Ak Partililer
Hepiniz hoş geldiniz….

3 Kasım 2002 seçimleri Türkiye’nin siyasi tarihindeki önemli mihenk taşlarından biridir.

Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımızın getirdiği farklı siyaset anlayışı, farklı hizmet anlayışı ile birlikte 29 Mart 2004 seçimlerinde Türkiye genelinde yerel yönetimlerin Ak Parti kadroları ile tanışmasına vesile oldu.

Kahramanmaraş’ımız da o günden beri Ak Parti nin hizmet anlayışı ile tanıştı. Sayın başkanımızın Kahramanmaraş’ımıza güzel hizmetleri oldu.

Ülkesine, memleketine hizmet etmek için herkesin yarış içinde olduğu bir dönemdeyiz. Bu topraklardan çıkan bir kardeşiniz olarak, Kahramanmaraş ve Kahramanmaraşlıların yaşam standartlarını yükseltmek, daha iyi imkanlar sağlamak, onlara hak ettikleri hizmeti sunmak için ülke genelinde, yapılacak yarışa, bir çok siyasi partiden çok sayıda arkadaşımız katılacak.

Yarışı kazanan ise, gerçekçi projeler üreten, sorunların çözümüne yönelik çalışmaları halk tarafından kabul gören adaylar olacaktır.

Çözüm üretmek ve öneriler getirmek için; öncelikle kendinizin bu sorunları görmüş olmanız gerekmektedir. Vatandaşlarımızın; karşılarına çıkıp oylarını isteyen kişiye bakıp; ‘bu aday bizi bu dertten kurtarır’ demesi için de adayın birikimlerini ve içinde bulunduğu toplumun değerlerini yansıtması önemlidir.

Ben, kahramanlığı ile gurur duyduğumuz Kahramanmaraş’ımızın yetiştirdiği, şimdiye kadar değişik platformlarda bu ülkeye ve insanına hizmet etmiş bir kardeşinizim.

Öğretmen olarak yıllarca hizmet verdim. Daha sonra, 3 Kasım 2002 seçimleri sonrası Milli Eğitim Bakanımız olan Sayın Hüseyin Çelik’in talebiyle, kendisinin özel kalem müdür yardımcısı oldum. Bir yıl süren bu görevin ardından da 2 yıl Sayın Bakan’ın danışmanlığını yaptım.

Daha sonra ise yine Sayın Bakanımızın takdiri ile Eğitim Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı, Ulusal Referans Birimi’ne atandım. Buradaki çalışma sürecimde; pek çok uluslararası toplantıya katılarak özellikle Yoksulluk ve Sosyal Dışlanma ile Mücadele konusunda çalışmalarda bulundum. Bölgesel kalkınma konusunda yerel halkın yoksullukla mücadele ve kalkınmışlığı konusunda yaptığım bu çalışmalar yurt içi ve yurtdışından büyük takdir toplamış, bu eksende bir çok çalışmanın başlangıcını oluşturmuştur.

Yine bu dönem içinde, Mesleki Eğitim İçin Avrupa Birliği Kredi Transfer sistemleri üzerinde çalışmalar yaparak bölgesel istihdamın arttırılmasına yönelik projeler geliştirdim. 2007 itibari ile Milletvekilimiz Sayın Veysi Kaynak ile TBMM’de Danışman olarak çalışmaya başladım ve halen Türkiye Büyük Millet Meclisi Danışmanlığı görevi gibi kutsal bir çatının altında kutsal bir görevi ifa etmekteyken, Belediye başkan adayı olmak için istifa ettim.

Çünkü aziz Kahramanmaraşımız’ı layık olduğu yere taşımak siz hemşerilerimize hak ettiği hizmetleri verebilmek, geçmişte olduğu gibi cazibe merkezi haline getirmek için Kahramanmaraş Belediye Başkanlığına adayım.

Yukarıda sıraladığım kısa özgeçmişim, kamudaki hizmetlerim, bu süre içinde edindiğim bilgi, birikim ve deneyimlerimi Kahramanmaraş’ımıza hizmete dönüştürmeye karar verdim ve; şu an itibarıyla; Ak Parti Kahramanmaraş Belediye Başkan Aday Adayı olduğumu ilan ediyorum.”

Sözlerini tamamlamasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Cengiz Özsan, bir soru üzerine kimsenin adayı olarak gelmediğini ve kendi özgür iradesi ile demokratik hakkını kullanarak aday adayı olduğunu vurguladı.

CENGİZ ÖZSAN'IN ÖZGEÇMİŞİ

1971 Yılında Kahramanmaraş’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kahramanmaraş’ta tamamlayan Cengiz ÖZSAN, 100.Yıl Üniversitesi Eğitim Yüksekokulu’nun ardından Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ni bitirdi. 2005 Yılında Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde Yüksek Lisans eğitimi aldı.

Askerlik görevini öğretmen-asker olarak ifa eden Cengiz ÖZSAN, 10 yıl süreyle Türkiye’nin değişik yerlerinde Milli Eğitim Bakanlığı okullarında öğretmenlik görevinde bulundu. 1999-2001 yılları arasında öğretmenlik görevine ara vererek Mali Müşavirlik Stajını tamamladı.

3 Kasım 2002 seçimlerinin ardından Ak Parti hükümetinde Milli Eğitim Bakanlığı görevine gelen Doç. Dr. Hüseyin ÇELİK’in talebi ile devlet memuriyetine Bakanlık Özel Kalem Müdür Yardımcısı olarak geri döndü. 1 Yıl Özel Kalem Müdür Yardımcılığı yaptıktan sonra 2 yıl da Milli Eğitim Bakanı Danışmanı olarak görev yaptı. Sayın Bakanın takdiri ile Eğitim Araştırma ve Geliştirme Dairesi Başkanlığı, Ulusal Referans Birimi’ne atandı.

Ulusal Referans Biriminde görev yaptığı süre içinde pek çok uluslararası toplantıya katılarak özellikle Yoksulluk ve Sosyal Dışlanma ile Mücadele konusunda çalışmalar yaptı. Bölgesel kalkınma konusunda yerel halkın yoksullukla mücadele ve kalkınmışlığı konusunda yaptığı bu çalışmalar yurt içi ve yurtdışından büyük takdir topladı. Üniversiteler arası ortak kurulan “Eğitim ve Yönetimde Stratejik Araştırmalar ve Politika Analizleri Merkezi”nde Yönetim Kuruluğu üyeliği görevini üstlendi. Bu görevi sırasında “Ulusal Stratejik Yönetim Toplantıları” ile, İnsan Kaynaklarının Etkinleştirilmesi ve Yetkinleştirilmesi” çalışmalarını yürüttü. Bu kapsamda çeşitli kurum ve kuruluşlarda “İnsan Kaynaklarının Etkinleştirilmesi, Motivasyon ve Verimlilik, Sosyal ve Kültürel Belediyecilik, Resmi Yazışma Kuralları, Halkla İlişkiler ve Stratejik Planlama” konularında seminer ve konferans verdi.

Yine Ulusal Referans Birimi’ndeki görevi sırasında Mesleki Eğitim İçin Avrupa Birliği Kredi Transfer sistemleri üzerinde çalışmalar yaparak bölgesel istihdamın arttırılmasına yönelik projeler geliştirdi.

Ekim 2007 itibari ile Kahramanmaraş Milletvekili Sayın Veysi KAYNAK ile TBMM’de Danışman olarak çalışmaya başladı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Danışmanlığı görevini ifa etmekteyken, Belediye Başkan Aday Adaylığı için istifa etti.

Uzun yıllar İşitme Engelliler Spor Federasyonu’nda As Başkanlık ve Bisiklet Federasyonu Onur Kurulu üyeliklerinde bulunan Cengiz ÖZSAN, Kahramanmaraşlı Avukat Sevcan ÖZSAN ile evli olup, çiftin bir çocukları vardır.

NİÇİN ADAYIM?

Cengiz Özsan şunları kaydetti: "Hızla tamamlanacak bir kentsel dönüşüm için,

Kahramanmaraş’ın tarihi ve kültürel eserlerini açığa çıkarmak ve yaşatmak için,

Sanat ve meslek eğitiminde hedeflerimize ulaşmak için,

Avrupa standartlarında daha yeşil, daha yaşanabilir bir kent için,

Sosyal belediyecilik anlayışının tesisi için,

Şehmizin her köşesine eşit belediyecilik anlayışıyla hizmet etmek için,

Çevre, tarih ve insanımızla ilgili kalıcı projeler için,

Sağlık alanında yüz güldürecek projeler için,

Tüm kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde sorunları çözmek için,

Ortak aklın ön planda olduğu bir belediyecilik anlayışı için,

Vatandaşlarımızın huzurlu yaşamı için,

ADAYINIZIM…" (www.kanal46.com)


Editör: TE Bilisim