KAHRAMANMARAŞ Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Başkanı Abdulkadir Kurtul, teşvik yasası ile birlikte Kahramanmaraş'a yapılan yatırım tutarının 1 milyar dolara ulaştığını söyledi. TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil ise Teşvik Yasası'nın Kahramanmaraş'a hayat verdiğini ifade etti.

Pakdil, KASİAD Yönetim Kurulu Başkanlığına yeni seçilen Kurtul'u makamında ziyaret etti. Kahramanmaraş'ın tekstil sektöründe gösterdiği başarının artık diğer sektörlere de yansımaya başladığını kaydeden Pakdil, 5084 sayılı Teşvik Yasası'nın en güzel yansımasının Kahramanmaraş'ta gerçekleştirildiğini ifade etti. Özellikle girdi maliyetleri nedeniyle Kahramanmaraşlı sanayicilerin sıkıntılarını anlamaya çalıştıklarını söyleyen Pakdil, çıkarılan yasayla Kahramanmaraş'ın hayat bulduğunu vurguladı.

KASİAD Başkanı Kurtul da, Kahramanmaraş'ın geçmişte tarıma dayalı bir kent olduğunu, ancak 1984 yılından itibaren sanayileşmeye başladığına dikkat çekti.
Teşvik Yasası ile birlikte kentteki yatırımın 1 milyar dolara yaklaştığının altını çizen Kurtul, ''Yasadan sonra kentimizdeki yatırımlar büyük bir ivme kazandı ve Organize Sanayi Bölgesi yüzde 90 doluluk oranına ulaştı" dedi.

Kahramanmaraş'ın tekstilin başkenti olmaya aday bir kent olduğunu vurgulayan Kurtul, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kahramanmaraş sanayisi geçmişte sadece tekstil, iplik ve dokuma alt sektörlerinde yoğunlaşmakta iken, bugün tekstilin konfeksiyon, boya baskı ve denim gibi her alanında dünyayla entegre olmaya başladık. Diğer yandan mutfak eşyası sektöründe firmalarımız ürünlerinin büyük bölümünü ihraç etmektedirler. Bundan sonra yatırımcıların gıda sektörüne yönelmeleri konusunda çabalarımız olacak. Çünkü Kahramanmaraş, gıda sektöründe de patlamaya hazır vaziyette beklemektedir.”
Editör: TE Bilisim