Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü’ne atanan ve aslen Afşinli olan Dr. İlker Çitil, memleketine gelerek yeni görevine başladı.


 4 yıldır Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü görevini ‘vekaleten’ yürüten Dr. M. Reha Hüdayioğlu’nun geçen hafta içerisinde Kahramanmaraş Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcılığı’na atanması ile yerine Çorum Sağlık Müdürü olarak görev yapan Dr. İlker Çitil getirildi. Hüdayioğlu’nun görevden alınmasında AK Parti Kahramanmaraş milletvekili Dt. Sıtkı Güvenç hayli etkili oldu.


 AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil’e yakınlığı ile bilinen Çitil, bu sabah saat 09’da Dr. Hüdayioğlu’ndan görevi devir aldı. Çitil, daha önce Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü’nde şube müdürlüğü ve müdür yardımcılığı görevlerinin yanında Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde başhekim yardımcılığı da yaptı.


 Öte yandan; Hüdayioğlu’nun müdürlüğü döneminde ‘sağ kolu’ olarak bilinen İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Murat Özkars’ın ise memuriyetten istifa ettiği bilgisine ulaşıldı. Özkars’ın özel sektörde çalışmak istemesi nedeni ile böyle bir karar verdiği öğrenildi. Yeni müdür Çitil’in kısa zaman içerisinde kurmay kadrosunu oluşturarak icraatlarına başlaması bekleniyor.


 Çiçeği burnunda Müdür Dr. İlker Çitil’i tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyoruz. Eski Müdür Dr. Hüdayioğlu ile kurmay kadrosundaki isimlere de ‘yaptıkları’ için teşekkür ediyoruz. Allah yollarını açık etsin.


SAĞLIK ALANINDA BİR GELİŞME DE GÖKSUN'DAN Kahramanmaraş'ın Göksunilçesinde Devlet Hastanesi başhekimliğine atanan Opr. Dr. Ahmet Önder, göreve başladı.


Göksun Devlet Hastanesi başhekimliğine atanan Opr. Dr. Ahmet Önder, göreve başladı.

Aa muhabirinin aldığı bilgiye göre, yaklaşık bir yıldır Göksun Devlet Hastanesi'nde genel cerrahi uzmanı olarak görev yapan Önder, Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğretim üyesi olan Yrd. Doç. Dr. Seçkin Akküçük'ün yerine atanmıştı.

1977 Kahramanmaraş doğumlu olan Önder, 2002 yılında Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. (www.kanal46.com)

Editör: TE Bilisim