Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü tarafından üç gün hizmet verecek olan “Organ Bağış Standı" açıldı.


Kahramanmaraş'ta organ bağışı hakkında farkındalık oluşturmak, konunun önemine vurgu yapmak ve bu sayede organ bağışı yapan vatandaşlarımızın sayısını arttırmak amacı ile  Piazza Alış Veriş Merkezi’nde kurulan ve üç gün süre ile halkımıza hizmet verecek olan “Organ Bağış Standı" açıldı.


Açılışta bir konuşma yapan Vali Şükrü Kocatepe; “Allah’ın verdiği canı ne zaman alacağı bilinmez. Ben Kütahya Valisi iken organlarımı bağışladım. İnsanların maddi ihtiyaçlarını bir süreliğine karşılarsınız ama bir kişiye organ ya da doku bağışlarsanız hayatını devam ettirdiği sürece organ bağışlayan kişiye teşekkür eder. Organ bağışı yardımlaşma ve birlikteliği güçlendirir.” diyerek organ ve doku bağışının önemine değindi.


İl Müftüsü Muhammet Gevher’de konuşmasında; “organ bağışı konusunda hala günah mı değil mi tereddüdü yaşandığını; bir insanın kurtuluşuna vesile olmanın bütün insanlığın kurtuluşuna vesile olmakla eş değer olduğunu” söyleyerek organ ve doku bağışının dini boyutuna dikkat çekti.


Daha sonra kürsüye gelen İl Sağlık Müdürü Dr. M. İlker Çitil ise konuşmasında, organ bağışı ve organ nakli sayılarının yetersizliği, organ bağışı ve nakli sayılarının hedeflendiğini belirtti.


“En güzel miras organ bağışıdır”


Çitil, “18 yaşını dolduran ve akli dengesi yerinde olan kişiler yaşamlarını yitirdikten sonra, kullanılmak üzere organ ve dokularını bağışlamak istediklerinde, bu konu ile yetkilendirilmiş kurumlara başvuruda bulunarak, organ bağışı kartını iki tanık huzurunda doldurup imzalamaları yeterlidir. Organ bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımızın İl Sağlık Müdürlüğüne, Devlet Hastanelerine, Özel Hastanelere, Üniversite Hastanesine, Toplum Sağlığı Merkezlerine ve Aile Sağlığı Merkezlerine  başvuruda bulunmaları yeterlidir. Tüm vatandaşlarımızı organ bağışı yapmaya ve hayatını kaybeden yakınlarının organlarını bağışlamaya davet ediyorum. Bırakacağınız en güzel miras hayatta iken yapacağınız organ bağışıdır” diyerek sözlerini tamamladı.


Açılışa, Kahramanmaraş Valisi Sayın Şükrü Kocatepe, İl Sağlık Müdürü Dr. M.İlker Çitil, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener, İl Müftüsü Muhammet Gevher, Dr. Mehmet Ali Düzkale ve Sağlık Müdürlüğü çalışanları katıldı.