Muğla'nın Milas İlçesi'ndeki Atatürk Bulvarı'nda buluşan doğa ve hayvan dostları, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun Türk Ceza Kanunu (TCK) kapsamına alınması için protesto gösterisi düzenledi. Basın açıklamasına katılan hayvanseverler, 'Yasa değişmezse oy yok' yazılı pankart açtı.

Hayvanseverler adına basın açıklaması yapan Hayvan ve Doğa Dostları Derneği Başkanı Meliha Tekin, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Adana, Çanakkale, Eskişehir, Konya, Bandırma, Burdur, İskenderun, Kahramanmaraş, Karabük, Malatya, Mersin, Milas ve Yalova'da eş zamanlı olarak eylem düzenlendiğini söyledi. 2004 yılında kabul edilen 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun ceza kanunları kapsamına alınmasını istediklerini belirten Meliha Tekin, "Araştırmalar göstermektedir ki hayvana şiddet ve insana şiddet arasında çok önemli bir bağ bulunmaktadır. Cinsel suçluların ve seri katillerin birçoğunun geçmiş yaşantılarında hayvanlara yönelik suç işledikleri belgelerle açıklanmıştır. Bu durum hassasiyetle ele alınıp yasanın yeniden düzenlenmediği ve TCK kapsamına alınmadığı takdirde, bu canilerin ilk fırsatta bize, sevdiklerimize ve çocuklarımıza yöneleceği çok açıktır" dedi.

Basın açıklamasına katılan hayvanseverler, 'Yasa değişmezse oy yok', 'Parayla değil yasayla', 'Hayvana şiddet ceza kapsamına alınsın', 'Hayvan öldürmek kabahat değil suçtur', 'Sözde değil özde yasa istiyoruz', '5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu TCK kapsamına alınsın' yazılı pankartlar açtı.
Editör: TE Bilisim