Kılavuzlu Barajı´nın yanında oluşturulan Kahramanmaraş’ın ikinci kent ormanı törenle açıldı.Kent ormanının açılışına katılan Vali Şükrü Kocatepe öğrenciler tarafından çiçekle karşılandı. Program saygı duruşçu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Açılış konuşmasını yapan Orman Bölge Müdürü Halil Coşkun Kent Ormanlarının büyüyen nüfusla gelişen şehirlerle beraber, insanların piknik-mesire alanlarına hoşça vakit geçirme ihtiyaçlarını karşılaya bilmek için olmazsa olmazlarımızdan birisi olduğunu söyledi. Çoşkun konuşmasında; “Çevre ve Orman Bakanının 2009 yılının son aylarında Kahramanmaraş’ı ziyaretlerinde ikinci Kent Ormanımızın kuruluşu ile ilgili bir talimatları olmuştu Biz ilk defa Türkiye de ilk defa bir şehirde Kahramanmaraş’ımızda olmak üzere İkinci Kent Ormanı kurun talimatı aldık. Bu talimat çerçevesinde 21 Mart 2010 tarihinde Ankara’da yine ormancılık etkinliklerinin kutlandığı bir günde Sayın Cumhurbaşkanımızın da katkılarıyla Ankara’dan sine vizyon aracılığıyla Sayın Valimizin himayelerinde burada temel atma törenini yapmıştık. İşte bu gün, bir yıl sonra bu tesisimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu bağlamda böyle güzel bir mekânın ormancılık olarak ikinci Kent Ormanı olarak tesis edilmesinden ve halkımıza hizmet noktasında Orman Genel Müdürlüğümüzün ve Bakanlığımızın katkınsın bu şekilde olmasından biz ormancılık olarak fevkalade memnun olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Bulunduğumuz mekan hem ormancılık anlamında, hem su anlamında, hem de halkın ihtiyacını karşılanması anlamında fevkalade güzelliğini bize bahşeden muhteşem bir mekan. Ormancılık, Su Günü ve Meteoroloji günü haftası münasebetiyle böyle bir programın beraberce kutlanıyor olması da iki güzelliği bir araya getirdi”dedi. Kent ormanının kısa bir süre sonra Kahramanmaraş Belediyesine devredileceğini söyleyen Çoşkun Kent Ormanının açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz Kahramanmaraş’ta ikinci bir kent ormanının olmasının sevindirici olduğunu, yakın zamanda kent ormanının belediye tarafından çevre düzenlemesinin yapılarak vatandaşlar için dahagüzel piknik ve gezi alanları oluşturabilmek için gayret gösterdiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından Karamanlı İlköğretim öğrencileri tarafından halk oyunları gösterisi yapıldı. İkinci kent ormanı öğrenciler ve protokol tarafından açıldı. Kent ormanını gezen Vali Şükrü Kocatepe, kent ormanına ağaç dikti.

Kent ormanının açılışına Vali Şükrü Kocatepe, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, İl Garnizon Komutanı Albay Sadık Yıldız, Alay Komutanı Albay İsmail Cömert, Kurum Müdürleri,Orman Müdürlüğü çalışanları . öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.