Doğal Hayatı Koruma Derneği Eski Genel Başkanı Prof. Dr. Neriman Özhatay ve beraberindekiler Kahramanmaraş Belediyesi’ni ziyaret etti.

“Kahramanmaraş Şartlarında Yetişen Yerel Çiçeklerin Üretilmesi – Yaygınlaştırılması ve Korunması” adı altında yürütülen proje kapsamında, yapılan çalışmalara destek vermek amacıyla Doğal Hayatı Koruma Derneği Eski Genel Başkanı İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Botanik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Neriman Özhatay ve Doğal Hayatı Koruma Derneği’nin Kahramanmaraş Başkonuş’ta yürütmüş olduğu projenin sorumlusu Biyolog Evrim Tabur belediyeyi ziyaret ettiler.

Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Konuklar’ın makamında gerçekleşen ziyarette; Park ve Bahçeler Müdürü Dr. Ali Rahmi Kaya, Peyzaj Mimarı Okan Elbistan ve Ziraat Mühendisi Hayati Ufakmercimek hazır bulundular.

Samimi bir sohbet havasında geçen ziyarette Prof. Dr. Neriman Özhatay Kahramanmaraş Belediyesi’nin böyle bir projenin yürütülmesinde aktif rol almasının önemli bir vizyonu gerçekleştireceğini ifade etti.

Kahramanmaraş’ın çok zengin bir tür çeşitliliğine sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Neriman Özhatay, Kahramanmaraş’a has doğal bitki türlerinin kent içi park ve bahçe uygulamalarında kullanılması gerektiğinin önemini vurguladı.

Projeyle ilgili olarak her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirten Prof. Dr. Neriman Özhatay projenin daha bilimsel ve daha kapsamlı olması konusunda fikir ve tavsiyelerini iletti.

Başkan Yardımcısı Özcan Konuklar ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün yürütmüş olduğu projeye belediye olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti ve ziyaretinden dolayı Prof. Dr. Özhatay ve ekibine teşekkür etti.

Yürütülen proje hakkında bilgi veren Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri ise proje hakkında şunları kaydettiler: “Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak bir iddia ile yola çıkmadık bu hususta atılan ve atılması gereken ilk adımı atarak gerek sivil toplum örgütlerinin gerekse halkımızın dikkatini bu önemli konuya çekmek istemekteyiz. Gelecek için ilk adımını attığımız bu proje ile doğal ortamda yetişebilen çiçek tohumlarından üretim yaparak yerel bitki örtüsünün eski çeşitliliğine kavuşmasını amaçlamaktayız.” (www.kanal46.com)

Editör: TE Bilisim