Kahramanmaraş Belediyesi, yeni çöp dökme alanının yapılmaya çalışıldığı Kürtül beldesine içme suyu boru hattı döşüyor.

Kahramanmaraş Belediyesi ve Kürtül Belediyesi tarafından imzalanan protokol neticesinde Kürtül Beldesi’nin içme suyu Kahramanmaraş Belediyesi’nin içme suyu kaynakları tarafından karşılanacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye yetkilileri imzalanan protokol neticesinde Kahramanmaraş Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğüne bağlı ekiplerin Kürtül Beldesine boru hattı döşeme çalışmalarına başladıklarını belirttiler.

Yetkililer; “Kürtül Beldesinin içme suyunun Belediyemiz içme suyu kaynaklarından karşılanması için çalışmalarımız başladı. Ekiplerimiz yeni Adliye Binası önünden başlayarak Kürtül İçme suyu Deposuna kadar çapı 20 santim 35 Atü’lük çelik boru döşüyor. Çok kısa sürede tamamlamayı planladığımız çalışmalar neticesinde Kültür, Kahramanmaraş Belediyesi’nin içme suyu kaynaklarından yararlanacak” dediler.

YENİ ÇÖPLÜK KÜRTÜL’DE OLACAK (MI)

Öte yandan; Gaziantep karayolu üzerindeki Tomsuklu bölgesinde yeni çöp dökme alanı yapmak isteyen ancak bölge halkının tepkisi nedeni ile bundan vazgeçmek zorunda kalan Kahramanmaraş Belediyesi, kentin batısındaki Kürtül beldesine yakın ormanlık alan içerisinde ve su havzalarına yakın bir yerde yeni çöplük yapmak istiyor.

Ancak başta Kahramanmaraş eski milletvekili Ökkeş Şendiller olmak üzere kentin mantıklı, makul ve sağduyulu çevreleri ise haklı olarak buna karşı çıkıyor. Bu çevreler; “Söz konusu Kürtül beldesinde yeni çöp dökme alanı yapılmak istenen bölge, dünya çevre kriterlerine kesinlikle uygun değildir. Belediye bu yanlıştan bir an önce vazgeçmelidir.” diye konuşuyor.

Bu arada kentteki bazı sivil toplum örgütlerinin de ileriki günlerde buraya çöplük yapılmaması konusunda rapor ve bildiri hazırlayarak kamuoyuna açıklaması ve yetkli kurumlara sunması bekleniyor. (www.kanal46.com)