Yapımına 2008 yılında başlanan Kahramanmaraş Bölge Hastanesi (Resmileşen adı: Kahramanmaraş Şehir Devlet Hastanesi) yüklenici firma tarafından teslim edilmesine rağmen hala açılamadı. Açılış için verilen 3 tarihe yetişmeyen hastanenin taşınma için Ocak ayı içerisinde de gerçekleşemedi. Şimdi ise hastanenin tam kapasiteyle ne zaman faaliyete geçeceği belirsizliğini koruyor.


Kahramanmaraş Bölge Hastanesine taşınma bilmecesi devam ediyor. Kahramanmaraş Sağlık alanındaki taşınma işinden kaynaklanan huzursuzluk personel arasında yaşanırken hastanenin tam kapasite ile ne zaman faaliyete geçeceği merak konusu oldu.


Temeli atıldıktan sonra yapımı hızla süren 400 yataklı bölge hastanesinin açılışı genel seçimlere yetiştirilmek istendi. Hastanenin altyapı sorunları nedeniyle bu tarihe yetiştirilemeyen bölge hastanesinin açılışı için 2011’in Ekim ayı belirlendi. Bu tarihe de yetişmeyen hastanenin açılışı için son tarih 2012’nin Ocak ayı gösterildi. Ocak ayının çıkmasına 1 gün kala hastaneye hala taşınma gerçekleşemedi.


Taşınma işinden kaynaklanan belirsizlikler hala sürerken, Yenişehir Devlet Hastanesinin tamamıyla bölge hastanesine kaydırılacağı, Kahramanmaraş Devlet Hastanesinin ise hangi bölümlerinin gideceği hala belirlenemedi. Bu arada Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin ise son durumunun ne olacağı netlik kazanmadı. Taşınma işiyle ilgili hastanelerde görev yapan personel arasında Bölge Hastanesine gidecek kadronun da belirlenmesi bitmedi. 


Öte yandan; Hastanenin temelinin atılmasıyla başlanan parselizasyon çalışmaları da hukuka taşınmıştı. Statüsü iptal edilmeden önce yaptığı imar çalışmasıyla Hastane etrafındaki arazilerin parselizasyon çalışmasını yapan Karacasu Belediyesinin bu kararı Bölge İdare Mahkemesinden döndü. Karacasu Belediyesinin statüsü iptal edilince davaya Kahramanmaraş Belediyesi müdahil oldu. Gaziantep Bölge İdare Mahkemesinin iptal kararını Danıştay’a gönderen Kahramanmaraş Belediyesi Danıştay’dan da ret cevabı alınca Parselizasyon çalışması iptal edilmiş oldu. Bölgede hala parselizasyon çalışması yapılmazken, iptal edilen parselizasyon çalışması yüzünden hastanenin de inşaat ruhsatının iptal edildiği öne sürüldü.


Hem parselizasyon çalışmalarının hem de hastanenin tam kapasiteyle ne zaman faaliyete geçeceği merakla bekleniyor. (Kaynak: Manşet)