Kahramanmaraş Belediyesi hizmet binası önündeki ağaçların otobüs ve dolmuş durağı yapılacağı gerekçesi ile kesilmesine şu ana kadar herhangi bir tepki vermemesi ile dikkat çeken TEMAVakfı Kahramanmaraş İl Temsilciliği, ‘Atık Suların Arıtımı ve Renk Giderimi’ konulu bir toplantı düzenledi.

TEMA ile Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) işbirliği ile düzenlenen toplantıda Kanal 46 yazarlarından Erkan Şerbetçi’nin girişimi ile davet edilen İngiliz Water Services Coorporation firmasından arıtma uzmanı Tony Bodle ile Mambran Teknoloji Su ve Sistemleri San. ve Tic.Ltd. Şti. sahibi Nilgün Bodle çeşitli bilgiler verdi.

TEMA Kahramanmaraş İl Temsilcisi Cafer Kalalı, KATSO Meclis Başkanı Şahin Balcıoğlu ve Belediye Başkan Yardımcısı Vekili Mustafa Uzunlar ile kentte faaliyet gösteren boya-kasar gibi tekstil kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda güncel arıtma teknolojileri hakkında açıklamalarda bulunuldu.

Mebran arıtma teknolojisinin İşletmelere ekonomik olarak katkılarını anltan Tony Bodle, atık sulardaki kıymetli kimyasalların geri kazanımı ve yeniden kullanılması, atık sulardaki rengin giderilmesi ve atık içinden kurtarılan boyanın yeniden kullanılmasının mümkün olduğuna da vurgu yaptı.

İngiliz uzman Bodle ayrıca atık durumundaki sıcak suyun yeniden kullanılması ile işletmelerin enerji tasarrufu yapabileceklerini ve arıtma yatırımının işletmeye çok ciddi tasarruflar yaptıracağını da ele alarak bunun sonuçlarının garanti edilebileceği konularında katılımcıları aydınlattı.

TEMA yetkilileri toplantı sonunda konuya çok yakın ilgi gösteren Balcıoğlu ile diğer katılımcılara teşekkür ederek, çevre konusunda çalışmaların devam edeceğini belirttiler. (www.kanal46.com)