17. Akdeniz Oyunları'nın kapanış töreni, görkemli gösterilerle sona erdi.


Mersin Stadı'ndaki törende konuşmaların ardından kültürel bölümde, önce stat zeminine kurulan özel projeksiyon sisteminde oyunlardaki müsabakalardan önemli anlar gösterildi. 


Akdeniz'de 4 mevsim adını taşıyan gösterinin ilk bölümünde açılıştaki gibi sahanın ortasında yer alan hilalin altında Kız Kalesi'nin etrafından dansçılar dans etti.


İkinci bölümde davul gösterisi yapıldı. Ritm grubu davul çalarken, açılışta uçan semazenler gibi özel uçuş sistemleriyle göğe yükselen 9 dansçı davul çalmaya devam etti. 


Türkiye haritası üzerinde sahnelenen 7 bölgenin halk oyunları büyük beğeni topladı


Gösterinin üçüncü bölümünde saha zemininde 7 bölgeye ayrılmış Türkiye haritası üzerinde, her bölgenin halk oyunları gösterileri tek tek sırayla sahnelendi.


Gösterinin sonunda Türkiye haritası üzerindeki 7 bölge kaldırılırken, dansçılar Türkiye haritasının ortasında bir araya geldi. Bu sırada sahanın ortasındaki hilale nazar boncuğu yansıtıldı.


Seyirciler beğeniyle izledikleri bu gösterinin sonuna "Türkiye Türkiye" diye tezahürat yaptı. 


Piri Reis'in gemisi yine Akdeniz'in sularında yüzdürüldü


Açılış töreninde olduğu gibi kapanış töreninde de Piri Reis'in gemisi yine stat zemininde özel bir teknikle yansıtılan Akdeniz'in sularında yüzerken, 3 kıtanın üzerinde dansçılar dans etmeye başladı. Bu sırada 3 kıta da zeminde kayarak birbirine yaklaştı. Kıtalar birleşirken 3 kıtadan temsilciler Piri Reis'in gemisine bindi. Daha sonra Piri Reis'in haritası zemine yansıtıldı ve gemi harita üzerinde dolaşmaya başladı. Gemi stattan ayrılırken, saha ortasında yükselen hilal de suya indirildi.


Işık gösterilerinin ardından sahaya gelen dansçılar, zeminde ay ve yıldızı oluşturdu. Yıldızı oluşturan dansçıların elindeki meşaleler ise büyük ilgi çekti. Dansçılar sahadan ayırlırken zemine, "Biriz, beraberiz, kardeşiz" yazısı Türkçe ve İngilizce yansıtıldı. Daha sonra havai fişek gösterisi yapıldı.


Kapanış töreni, Ferhat Göçer konseriyle sona erdi. AA