Türkiye Satranç Federasyonu ile Kahramanmaraş Belediyesi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen ''5 Nisan Madalya Günü'' uluslararası satranç turnuvası başladı.


Batıpark Spor Salonu'nda düzenlenen turnuvaya, 4 ülkeden 484 sporcu katılıyor.


Gürcistan, İran ve Türkmenistan'dan da sporcuların katıldığı müsabakalara ayrıca 16 ilden katılımın olduğu turnuvanın gençler, açık, yıldızlar ve küçükler olmak üzere 4 kategoride organize ediliyor.


Turnuvanın açılış törenlerinde açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Belediye Başkanvekili Cevdet Kabakcı, Satranç Turnuvası’nın bu yıl üçüncüsünü düzenlediklerini söyledi.


Başkanvekili Kabakcı yaptığı konuşmada: "92 yıl önce emperyalist güçlere karşı Maraş’ın vermiş olduğu mücadele sonucu 5 Nisan 1925 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından şehrimize Kırmızı Şeritli İstiklal Madalyası verilmesinin yıldönümünde düzenlediğimiz Uluslar arası Satranç Turnuvası’nın bu yıl 3.’sünü düzenliyoruz.Çağdaş seviyeye gelebilmek, aydınlık yarınlara ulaşabilmek için eğitilmiş insanlarla yol almamız gerekiyor.










Bu turnuvaya üç yıldan beri artan sayıda katılımlar oluyor. Bu bizi memnun ediyor. İnşallah ilerleyen günlerde de bu güzel sporumuza katılımcı sayıları artacaktır. Bu turnuvaya dört ülkeden katılım var. Türkiye, Gürcistan, İran ve Türkmenistan'dan gelen konuklarımıza hoş geldiniz diyorum. Yine ilimize 16 değişik şehirden gelen sporcularımıza da hoş geldiniz diyorum.


Adana, Antalya, Batman, Bitlis, Bursa, Denizli, Erzurum, Elazığ, Gaziantep, Mersin, Hatay, Malatya, Muğla, Ordu, Osmaniye ve Zonguldak’tan gelen sporcularımıza da hoş geldiniz diyorum. Turnuvamızda uluslararası 7 usta yer almakta.


Bir görme engelli gazi sporcu bir de bedensel engelli sporcumuz yarışacaklar. Uluslararası ve ulusal hakemlerimiz var. Bu turnuvaya katılan sporcu sayısı 484 kişi. Bundan sonraki turnuvalara daha fazla katılımcıların olması temennisi ile bu turnuvaya katılanlara başarılar diliyorum” diye konuştu.


Konuşmanın ardından Başkanvekili Cevdet Kabakcı’ya sporcuları temsilen çiçek takdim edildi.


Daha sonra Kahramanmaraş Belediye Başkanvekili Cevdet Kabakcı ilk hamleyi yaparak turnuvayı başlattı. Turnuva 8 Nisan 2012 Pazar günü sona erecek.