Şeref Eroğlu mindere buruk veda ederken, "İsviçreli hakemin yanlış kararlarına karşı maç sonunda galibiyet sevinciyle yaptığım yumruk hareketimin bedelini yine o hakem Pekin’de bana canımı acıtarak ödetti" dedi.

"PEKİN’de güreşe boynumda madalya ile minderi öperek veda etmeyi arzuluyordum Ancak 4 yıl önce Kazak güreşçi ile oynadığım maçta İsviçreli hakem Mariame Nobs’un yanlış kararlarına karşı maç sonunda galibiyet sevinciyle yaptığım yumruk hareketimin bedelini yine o hakem Pekin’de bana canımı acıtarak ödetti" diyen Şeref Eroğlu maçtan sonra kapandığı otel odasından çıkıp sessizliğini bozdu ve dört yıl önceki hesaplaşmanın perde arkasını HÜRRİYET’e açıkladı.

Şeref Madalyası aldı

İsviçreli Nobs, dört yıl önce Atina Olimpiyatları’nın intikamını bu kez son noktayı koyacağı Pekin Olimpiyatları’nda minder amiri olarak Bulgar güreşçi ile oynadığı maçta aldığını söyleyen Eroğlu, "Bu hakem dört yıl önceki Kazak maçında bana yaptığı haksızlıklara karşı sevinç gösterisi olarak yaptığım yumruk hareketimi unutmamış olacak ki, Bulgar maçımda o ruhu tekrar geldi ve beni olimpiyat madalyası yolundan döndürdü. Olimpiyatlarda sporcuya verilebilecek en büyük ceza ihtar puanıdır. O hakem Bulgar maçında rakibimin mayosunu tuttuğumu öne sürerek bana ihtar puan verdi. Biz yağlı güreş mi yapıyoruz ki, ben kıspetten tutar gibi adamın mayosunu tutayım. Nerede görülmüş böyle bir hareket ve ardından ihtar puan.

Bulgar güreşçci minder dışına çıkıyor beni de çekiyor ona verilmesi gereken ihtar puan bana veriliyor. Bu İsviçreli bayan hakem dört yıl öncesinin intikamını bana acı çektirerek ödettirdi. Demek ki o günkü tüm ters kararlarına rağmen kazandığım o maçtan sonra yaptığım sevinç gösterisine tahammül etmemiş ki, Pekin’de intikamını almış oldu" dedi. Bu arada Macaristan Güreş Federasyonu Başkanı ve FILA üyesi Csaba Hegedüs, Şeref Eroğlu’na dünya güreşinin bir yıldızı olarak Macaristan Devlet Nişanı verdi. (Celal Demirbilek / Hürriyet) (www.kanal46.com)