Dünya Kupası heyecanı başladı, açılış maçında kazanan çıkmadı.. Ev sahibi Güney Afrika'nın Tshabalala ile öne geçtiği maçta Marquez Meksika'yı 1 puana taşıdı: 1-1

Johannesburg'daki Soccer City Stadı'nda oynanan maçın ilk yarısı 0-0 beraberlikle sonuçlandı. Güney Afrika, 55. dakikada Tshabalala'nın golüyle 1-0 öne geçti. Meksika, 79. dakikada Marquez'in attığı golle 1-1 beraberliği sağladı ve maç bu sonuçla sona erdi.

MAÇLA İLGİLİ NOTLAR

Güney Afrika-Meksika maçı, kupa tarihinde Afrika'da oynanan ilk maç olacak. Daha önce açılış maçlarını oynayan Afrika takımları sürpriz sonuçlara imza attı. 1990'da Kamerun, Arjantin'i, 2002'de de Senegal, Fransa'yı aynı skorla 1-0 yenmişti. Parreira, kupada 6. kez bir takımın başında yer alıyor. Brezilyalı teknik adam 1982'de Kuveyt'i, 1990'da Birleşik Arap Emirlikleri'ni, 1998'de Suudi Arabistan'ı 1994 ve 2006'da Brezilya'yı çalıştırdı.

GÜNEY AFRİKA 1-1 MEKSİKA

Stat: Soccer City
Hakemler: Ravshan İrmatov (Özbekistan), Rafael İlyasov (Özbekistan), Bakhadyr Kochkarov (Kırgızistan)

Güney Afrika: Khune-Gaxa, Khumalo, Mokoena, Twhala (Dk. 46 Masilela)-Letsholonyane, Tshabalala, Pienaar (Dk. 83 Parker), Dikgacoi, Modise-Mphela

Meksika: Perez-Rodriguez, Salcido, Osorio-Juarez, Rafael Marquez, Torrado, Aguilar (Dk. 55 Guardado)-Franco (Dk. 73 Hernandez), Vela (Dk. 69 Blanco), Dos Santos

Goller: Dk. 55 Tshabalala (Güney Afrika) Dk. 79 Marquez (Meksika)
Sarı kartlar: Dk. 18 Juarez, Dk. 57 Torrado (Meksika), Dk. 27 Dikgacoi, Dk. 70 Masilela (Güney Afrika)

A Grubu 'tek'ledi....

2010 Dünya Kupası A Grubu'nun ikinci mücadelesinde Uruguay ile Fransa golsüz berabere kaldılar. Bu sonuçla 4 takımda 1'er puana sahip oldu.

İLK YARI

Fransa karşılaşmaya hızlı başladı. Mücadelenin ilk tehlikeli atağı Fransızlardan geldi. Sol kanattan Ribery'le gelen Horozlar, Ribery'nin Uruguay ceza sahası içerisine yerden kestiği topla Govou'ya pozisyon yarattı ancak golcü futbolcu önünden geçen topa yetişemeyince net bir pozisyondan yararlanamadılar.

Orta alanda daha baskın olan Fransa, yaptığı sıkı presle oyunun hakimi göründü. Uruguay ise kontralarla gol aradı. Uruguay'ın golcü ismi Forlan'ın ileri uçta yaptığı ani driplingler Güney Amerika temsilcisini sonuca götürmedi.

İlk 45 dakikada daha üstün görünen Fransa da istediği golü bulamayınca taraflar soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gittiler.

İKİNCİ YARI

Bu devrede de ortaya koyulan performanslar pek farklı değildi. Fransa yine dahna çok topun hakimi konumunddayken, Uruguay ise rakibini geride karşıladı ve kontralarla tehlike yaratmaya çalıştı.

81. dakikada Uruguaylı futbolcu Lodeiro kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakmasına karşın Fransa yakaladığı avantajı değerlendiremedi.

Her iki ekip de bir türlü ileri uçta son vuruşlarda etkili olamayınca mücadele beraberlikle neticelendi.

Bu sonuçla A Grubu'nda bütün takımlar hanelerine 1'er puan yazdırdılar.

"VUVUZELA YETERSİZ"

Maçın ardından, Güney Afrikalı taraftarların takımlarına yeterince destek vermediğini söyledi.

Khune, yaptığı açıklamada, takımın A grubu'nda Uruguay ile oynayacağı 2. maçta taraftardan daha büyük destek beklediklerini belirtti. Khune, "Taraftar yeterince çok vuvuzela çalmadı. Umarım gelecek maçta daha çok çalarlar. Yeterli olamadılar, sanki Meksika evinde oynuyor gibiydi. Daha fazla ses çıkaran taraf Meksikalılar'dı. Seyirci 12. adamımız olmalı. O vuvuzelaları çalmalılar" dedi.

KUPADA İLK KIZARAN LODEİRO OLDU

Uruguay'ın orta alanda görev yapan futbolcusu Lodeiro, çift sarı kart görerek Dünya Kupası'nda ilk kırmızı kartı gören isim oldu.

Mücadeleye 63. dakikada dahil olan Lodeiro, 64'te rakibine sert girerek ilk sarı kartını gördü. Ardından Sagna'yla girdiği ikili pozisyonda ikinci sarıyı görerek takımını 10 kişi bıraktı.

DIABY SÜRPRİZİ

Fransa teknik direktörü Raymond Domenech maç öncesinde bir Abou Diaby sürprizi yaptı. Fransız oyuncu Florent Malouda'nın yerine tercih edildi. Milli takım formasıyla 121 maçta attığı 51 gol kaydeden tecrübeli isim Thierry Henry ise yerini yine Nicolas Anelka'ya kaptırdı. Domenech 4-3-3 tercihinden vazgeçmedi. Uruguay teknik direktörü Oscar Tabarez ise orta sahada Walter Gargano'nun yerine Egidio Arevalo'yu tercih etti. İleri uçta ise Diego Forlan ve Luis Suarez ikilisi bozulmadı.

MAÇTAN NOTLAR

Maçı Fransa kazanırsa, teknik direktör Domenech, Michel Hidalgo'nun 1976-1984 yılları arasında 41 maçla kırdığı galibiyet rekorunu 1 maçla geliştirecek.

Uruguay'ın 44 yıldır Fransa karşısında tek bir golü bulunmuyor.

URUGUAY 0-0 FRANSA

Stad: Green Point
Hakemler: Yuichi Nishimura, Toru Sagara, Hae Sang Jeong, Joel Aguilar

Uruguay: Fernando Muslera, Diego Lugano, Diego Godin, Mauricio Victorino, Maximiliano Pereira, Diego Perez (Dk.87 Eguren), Egidio Arevalo, Ignacio Gonzalez (Dk.63 Lodeiro), Alvaro Pereira, Luis Suarez (Dk.73 Abreu), Diego Forlan
Teknik Direktör: Oscar Tabarez

Fransa: Hugo Lloris, Bacary Sagna, Eric Abidal, William Gallas, Patrice Evra, Yoann Gourcuff Dk.75 (Malouda), Jeremy Toulalan, Abou Diaby, Sidney Govou (Dk.85 Gignac), Nicolas Anelka (Dk.71 Henry), Franck Ribery.
Teknik Direktör: Raymond Domenech

Sarı Kartlar: Evra, Ribery, Toulalan (Fransa), Victorino, Gonzalez, Lodeiro, Lugano (Uruguay)
Kırmızı Kart: Lodeiro (Uruguay) (Mynet)