Görme Engelliler Spor Federasyonu'nun 8 Kasım'da yapılan genel kurulunda yeniden başkanlığa seçilen Mesut Dedeoğlu, kulüp yöneticilerinin sert eleştirileri ve suçlamalarıyla karşı karşıya.

Yücel Kaya ile birlikte yeniden federasyon başkanlığına aday olan Mesut Dedeoğlu'nun, seçimi kazanabilmek için genel kurulda ana statüye aykırı keyfi uygulamalarda bulunduğunu savunan kulüp yöneticileri, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'na şikayetlerini ilettiler.

Kulüp temsilcileri, konuyla ilgili olarak kendilerinin ve federasyon başkan adayı Yücel Kaya'nın ayrı ayrı mahkemeye başvurduklarını açıkladılar.

Bakan Başesgioğlu da genel kurulun iptal edilmesini isteyen kulüp temsilcilerine, konuyla ilgili mahkeme kararını bekleyeceklerini ve ona göre hareket edeceklerini söyledi.

-DEDEOĞLU'NA YÖNELTİLEN SUÇLAMALAR-

Bursa Osmangazi Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hasan Duman, Bakan Başesgioğlu'na verdiği şikayet dilekçesinde, genel kurulun baştan sona ana statüye aykırı, keyfi uygulamalarla dolu olduğunu ve görme engelli olmalarının suistimal edildiğini bildirdi.

Hasan Duman, görme engelli delegelerin en doğal hakkı olan, oy kullanma işlemi sırasında refakatçı kullanmalarına izin verilmediğini belirterek, şöyle devam etti:

''Mesut Dedeoğlu'nun divan başkanlığı için önerdiği Hatip Çopur'a gerçekte 35-40 oy çıktı. Fakat sayımı bizzat yapan Dedeoğlu, Çopur'un oylarını 50 olarak ilan etti ve divan başkanı seçilmesini sağladı. Daha sonra kulüpler, Çopur'a güvensizliklerinden dolayı divanın düşürülmesi için 62 imzalı önerge verdi. Fakat Hatip Çopur 'siz beni düşüremezsiniz' diyerek önergeyi dikkate dahi almadı.''

Seçime geçilirken ana statüde yer alan aday delege listelerinin kabinlere konulmadığını ve Mesut Dedeoğlu'nun yandaşları tarafından, kendisine ait oy pusulasının zarfa konulmasının istendiğini vurgulayan Hasan Duman, ''Mali genel kurul da sahte delegelerce sağlanan, yanlış sayısal bilgilerle ibra edildi'' iddiasında bulundu.

Hasan Duman ayrıca Judo Milli Takımı'nın, Azerbaycan'daki uluslararası turnuvaya, Türk bayrağı ve Ay-yıldız bulunmayan formalarla gönderildiğini ve gerekçe olarak da ''firmanın Ay-yıldızlı formaları yetiştirememesinin'' gösterildiğini belirterek, ''Bu olay bile Mesut Dedeoğlu'nun, bir federasyon başkanına yakışmayacak tutumlar içinde olduğunun göstergesidir'' ifadesini kullandı.

A.A.