Lüleburgaz deplasmanından alınan bir puan çok önemli.

Gerçi birçok maçımızda olduğu gibi rakip takım son 20 dakika, 10 kişi kalmasına rağmen aldığımız beraberlik tartışabilir.

Anlaşılan takımımızda son 15–20 dakikada yorgunluk had safhada. İyi bir takım kondüsyonunu yerinde ve zamanında kullanmayı bilen bir takımdır.

Tavşanlı Belediye Linyitspor 1943 yılında kurulmuş, Kütahya’nın profesyonel ligdeki tek takımı…

Klasman 3.grubunu birinci bitirdi. Klasmandaki yedeklerle çıktığı ve yenildiği son maçı saymazsak 2 mağlubiyet aldı. İkisini de evinde aldı. Yani klasmanda deplasman mağlubiyeti yok. Klasmanda dışarıda oynadığı 9 maçın 6sında galibiyet alabilen bir takım.

Yükselme grubunda aldıkları mağlubiyetlerin biri evinde diğeri deplasmanda…

Deplasmanda rahat ve iyi oynayan bir takım.

Şüphesiz Tavşanlı TKİ yükselme grubunun iyi takımlarından biri.

Çok hızlı kontratak yapabilen, çabuk çoğalıp çabuk defansa geri dönebilen bir takım.

Golcüleri, Hüseyin Kar 9 gol atmış. 8 tanesi klasmanda 1 tanesi yükselmede. Yükselmenin 7 maçında da oynamış. 23 yaşında 1.80 cm boyunda 76 kg ağırlığında. Eskişehir’de yetişmiş bir topçu. Sarı kart görme eğilimi yüksek biri.

İkinci golcü, Ersin Aslıyürek 7 gol atmış. Beşi klasman ikisi yükselmede. 21 yaşında. Yükselmedeki 7 maçta oynamış. Duran toplara iyi vuran bir golcü.

Son golcüleri, Uğur Avadan 7 golü var. Beşi klasman ikisi yükselmede. 29 yaşında. Orta saha ağırlıklı tecrübeli bir futbolcu.

Teknik Direktörleri 1990 lı yılların başında Kahramanmaraşspor’da Recep Hoca ile beraber top oynamış Cengiz Seçsev. 49 yaşında. Hocalık kariyeri Yimpaş Yozgatspor, Bilecik ve Kütahya gibi takımlarda geçmiş biri. Belirgin bir başarısı yok.

Kondüsyon çalışmalarına önem veren bir hoca.

Yedekleri de genelde ikinci yarı 60–65 dakikalarda oyuna alarak, takımın her zaman diri kalmalarını sağlayabiliyor.

Tavşanlı Linyitspor, Belediye, TKİ işletmeleri ve yörenin milletvekili Hüsnü ORDU’ nun desteğini almış yükselme liğindeki en sorunsuz takımlardan birisi…

Kalecilerinin yan toplardaki başarılı kurtarışlarını hesaba katarsak, bu maçta özellikle Onur ve Bünyamin’e büyük görev düşmekte. Göbekten ver kaçlar ve ceza sahasının önünden atılacak şutlar bizi galibiyete taşıyabilir.

Tavşanlı kaçarsa, onu tutmanın kolay olmadığı unutulmamalı…


Saygılarımla…

AYŞE MELİH