Göztepe maçı için yaptığımız analiz sonrası maçın % 51 Kahramanmaraşspor’un olacağını yazmıştık. Maçı 3–0’lık net bir skorla kazandık.

Takımımız klasman grubuna göre biraz daha takım oyunu oynar hale gelmiş. Daha koordineli ataklar yapıyor artık. Esasen maç belki de bu kadar farklı bitmeyebilirdi. Göztepe’nin planlı, paslaşarak oynama isteğini, takımımızın fiziğe dayalı baskısı ve zeminin kötülüğü engelledi.

Doğu grubunda klasman maçları yapmamızın fiziksel gücü kullanmamıza ne kadar faydalı olduğunu gördük. Kaderinde yardımı ile üst üste gelen goller Göztepe’nin oyun disiplinini de bozdu.

Yeni transferlerden Paşa ve Şıralı’nın henüz uyum süreci gerçekleşmemiş. Bekleyerek göreceğiz…

Gelelim Tepecik Belediyespor’a… Tepecik İstanbul’un Büyükçekmece ilçesine bağlı bir belde. Yaklaşık 33.000 nüfusa sahip. 1989 yılında belediyelik olmuş. 2006–2007 sezonunda 2.lige çıkmış. Ardından bir sezon sonrası 3.lige tekrar düşmüş.

Klasman grubunda 18 maçta 12 galibiyet, 2 beraberlik, 4 mağlubiyetleri var.

Evinde yaptığı 9 maçın 8’ini kazanmışlar, birinde berabere kalmışlar. Evinde mutlak galibiyet için oynayan bir takım.

Suni çimden oluşan sahaları 68x105 metre ebadında. Suni çim sahada oynamak bizim için dezavantaj olabilir. Antrenmanlarda halı sahada alışmak gerekebilir. Ayakkabılar da ona göre uygun olmalı.

İlk golü attıkları tüm maçlarda hiç yenilmemişler. 18 maçın on birinde ilk golü Tepecik atmış ve 10 galibiyetleri bir beraberlikleri mevcut.

İlk golü yedikleri 6 maçta 4 mağlubiyet, 2 galibiyetleri var.

Dört mağlubiyetin 3 tanesini kendinden sonra ligi 2. 3. 4. bitiren takımlardan almış. Bu demektir ki Kahramanmaraşspor karşısında da zorlanacaklardır. Zira Tepecik Belediyespor, klasman grubunu 2. 3. 4. bitiren 3 takımla yaptığı maçlarda 3 galibiyet, 3 mağlubiyet almış. Bu takımlara toplam 6 gol atarken 11 gol yemiş. Zorlu rakiplerle galibiyetleri 1–0 veya 2–1 gibi sonuçlarla tamamlamış.

Golcüleri Burak Gürsoy, 25 yaşında klasmanda 8, yükselmede grubunda bir, toplam da 9 golü var. Bunun yanında Evren’in 7, Eser’in 6 golü var. Bu arada ocak ayında Ispartaspor’un 9 golle klasman grubu gol kralı Yücel Kaya’ yı da transfer ettiler. Devre arasında Akçaabat Sebattan savunmaya Mehmet Ali yi, Araklı’dan sol kanat Özgür’ü transfer ettiler. Mehmet Ali iyi bir savunma elemanı.

Teknik direktörleri İlker Erdem 37 yaşında Trabzon kökenli, iki takım çalıştırmış son 2 yılda.

Trabzon Karadeniz ve Akçaabat Sebat spor. Her ikisi de 2. lig takımı. Akçaabat’ la sadece bir maça çıkmış ve 4–0 mağlubiyet alınca istifa etmiş. Peşinden de 29 Ekim 2008’de Tepecik’le anlaşmış. Tepecik’i aldığında üçüncü sırada iken yükselme grubuna lider olarak çıkarmış.

Belirgin bir başarısı olmayan bir teknik sorumlu.

Her iki takımda yükselme grubundaki ilk maçları kazandılar. Tepecik Belediye spor deplasmanda İzmir sporu 2–0 yendi. Goller ikinci yarıda geldi. Gerçi İzmir spor ‘un 23 dakikada 10 kişi kalmasının skorda etkili olduğu söylenebilir. Ama Tepecik’in Evren, Eser ve Yasin gibi 3 as oyuncusundan yoksun bir takımla İzmir sporla mücadele ettiğini söylemeliyiz.

Hülasa, Tepecik Belediye Spor yaş ortalaması 24–25 olan, kontra atak futbolu seven ve daha çok dikine oynayan bir takım Kendi sahasında da fazlasıyla bu anlayışta oynayacaktır. Gününde bir Kahramanmaraş, buradan beraberlikten ziyade galibiyet koparabilir…

AYŞE MELİH