Türkiye genelinde yenilenen ve yapımı kısa süre önce biten statlar arasında yer alan Antalya Stadı'nın temeli 23 Haziran 2013'te atılmıştı.



Yaklaşık 2 yıl süren inşaat çalışmalarının ardından Spor Toto Süper Lig'de 26 Ekim 2015'teki Antalyaspor - Beşiktaş maçıyla açılan stat, şimdi ise 18 yıllık aranın ardından milli heyecana tanıklık edecek.
İLK MİLLİ HEYECAN
Yarın Türkiye ile İsveç arasında oynanacak olan özel maç, yapımı yaklaşık 6 ay önce sona eren Antalya Stadı'ndaki ilk milli maç olacak.
Bu karşılaşma ise ay-yıldızlıların Antalya Şehri'nde oynayacağı üçüncü maç olarak da tarihe geçecek.
En son Antalya'da 21 Ocak 1998'de oynanan Türkiye - Arnavutluk maçının ardından 18 yıldır milli heyecandan uzak kalan Antalyalı futbolseverler de yarın milli takım ile buluşacak.
2 MAÇ 2 MAĞLUBİYET
A Milli Takım, bugüne kadar oynadığı 532 maçın 228'ini Türkiye'de oynadı.
Ülke genelinde oynadığı 228 maçın sadece 2'sinde Antalyalılar milli takıma tanıklık etmişti.
İlginç bir istatistik ise Antalya'da oynanan bu 2 maçın ikisinde de millilerin sahadan mağlubiyetle ayrılmış olması.
İlk kez Antalya'da 31 Ekim 1984'te Finlandiya ile karşılaşan A Milli Takım, bu maçta sahadan 2-1'lik mağlubiyetle ayrılmıştı.
Ay-yıldızlar Antalya'daki ikinci maçında ise Arnavutluk'u ağırlarken tarih 21 Ocak 1998'i gösteriyordu.
1998 Dünya Kupası'na katılamayan ay-yıldızlılar, Mustafa Denizli yönetiminde EURO 2000 Elemeleri'nin hazırlıklarına Arnavutluk'la oynadıkları özel maçla başlamıştı ve bu müsabakada sahadan 4-1'lik mağlubiyetle ayrılmıştı.
 
(İHA)

Editör: TE Bilisim