Kahramanmaraş’ta Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Lisanssız Sporcular Ligi Futbol Turnuvası’nda Egemenlik İlköğretim Okulu mutlu sona ulaştı.

16 takımın katılımı ile 2 grup halinde 16 Mayıs’ta başlayan ve tek devreli lig usulü oynanan Milli Eğitim Lisanssız Sporcular Ligi tamamlandı. A Grubu Birincisi Egemenlik İlköğretim Okulu (İÖO) ile B Grubu Birincisi Ayşe Gümüşer İÖO, finalde şampiyonluk için karşılaştılar. Egemenlik İÖO, ilk yarısını 3-1 kapattığı maçı da 5-1 kazanarak bu yıl ikincisi düzenlenen Milli Eğitim Lisanssız Sporcular Ligi’nde ikinci kez şampiyonluğa ulaşmayı başardı.

Sahaya “Mehmet Kalay, Mehmet Aksu, Mustafa Traş, İbrahim Engizek, İbrahim Ejderha, İsa Tekiş, Enes Akpınar, Burak Ünalan”dan oluşan ilk 8 ile çıkan Egemenlik İÖO, maçta üstün bir oyun ortaya koydu. Okul Beden Eğitim Öğretmeni Ramazan Sakar’ın çalıştırdığı futbol takımı, geçen yıl da kazandığı kupayı ikinci kez okula kazandırdı.

Bu arada Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve sadece lisanssız sporcuların yarıştığı Atletizm Birinciliği’nde de Egemenlik İÖO, üç kategoride finişe ilk girmeyi başardı. Yıldız Erkekler’de Halil Gökçeli, Yıldız Kızlar’da Zahide Gümüş ve Minik Erkekler’de de Timurhan Aktaş, Egemenlik İÖO’na üç birincilik kupası kazandırdı.

Kahramanmaraş’ta Egemenlik-İstasyon-Sümer ve Eyüp Sultan Mahalleleri’ni hinterlandına alan Egemenlik İÖO, sportif başarılarıyla da isminden sıkça bahsettiriyor. Daha önce de basketbolda il ikinciliği kazanan Egemenlik İÖO, futbolda da adını duyurmaya başladı. Bu yıl Özel Rabia Arıkan İÖO tarafından düzenlenen Cumhuriyet Kupası Futbol Turnuvası’nda birinci olan Egemenlik İÖO, geçen yıl da kazandığı Lisanssız Sporcular Ligi Futbol Turnuvası’ndaki birinciliğini bu yıl da devam ettirdi.

Okul Müdürü Erdal Şahin Gedikoğlu, eğitimin sadece öğretme amaçlı olamayacağını, sportif, kültürel ve sosyal faaliyetlerle de çocukları hayata kazandırmak gerektiğini belirterek, öğrencilerinin kazandığı bu başarıların kendileri için gurur kaynağı olduğunu söyledi. Öğrencileri ve okul takımlarının çalıştırıcılarını kutlayan Gedikoğlu, gelecek yıllarda da aynı başarıları kazanmak için gayret göstereceklerini bildirdi.

Okulun futbol ve atletizm takımlarını da çalıştıran Beden Eğitimi Öğretmeni Ramazan Sakar da, çok yetenekli öğrencilere sahip olduklarını kaydederek, futbolda yakın bir gelecekte ekol konumuna geleceklerini bildirdi. Sporun insan hayatı için vazgeçilmez olduğunu ifade eden Sakar, öğrencilere küçük yaşta sporu sevdirmenin onları gelecekte çok daha başarılı hale getireceğini de sözlerine ekledi. (Akşam Postası, 29/05/2008) (www.kanal46.tv)