Basketbol bursu ile Zirve Üniversitesi'nde okumak isteyen 34 öğrenci, kampa katılmak üzere üniversiteye geldi.

Zirve Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, üniversitede basketbol bursu ile eğitim görmek isteyen öğrenciler için spor salonunda sporcu seçme kampı yapılıyor.

19 Mayıs'ta başlayan ve 22 Mayıs'ta sona erecek seçmeler için Nevşehir, İstanbul, Adana, Ankara, Konya, Adıyaman, Afyonkarahisar, Mersin, Bandırma, Kayseri ve Kahramanmaraş'tan 20 öğrenci geldi. Gaziantep'ten seçmelere ise 14 öğrenci katılıyor.

Zirve Üniversitesi Basketbol antrenörü Osman Yağcı, yaptığı açıklamada, kampa katılan sporcuların 2011 yılı Ygs sınavına girmiş ve taban puanlarını geçmiş olması ve 2010-2011 sezonunda aktif olarak basketbol oynamış olması gerektiğini ve sporcuları bu doğrultuda kampa aldıklarını belirtti.

Rektör Prof. Dr. Adnan Kısa ise sanat, kültür ve spor alanında üniversiteyi başarıyla temsil eden öğrencilere, Mütevelli heyetince belirlenen tutarda ve sayıda olmak üzere sanat, kültür ve spor bursu verildiğini belirtti.

Kısa, ferdi branşlarda milli sporcu olanlara yüzde 100 öğrenim bursunun yanı sıra dünya ve olimpiyat, Avrupa, Türkiye şampiyonu olanlara yılda 8 ay süreyle sırasıyla 600, 500 ve 400 lira aylık verildiğini kaydetti.