Bilek güreşinde katıldığı 5 uluslararası müsabakadan 4 madalya ile ülkesine dönen Kahramanmaraş Maliye Spor Kulübü sporcusu bedensel engelli Mehmet Kaya, Ödül Yönetmeliği'nden dolayı hak ettiği 46 bin YTL'yi alamadığını öne sürdü.

Kahramanmaraş'ta dilsiz bir arkadaşının tavsiyesi üzerine bilek güreşine başlayan 33 yaşındaki bedensel engelli Mehmet Kaya, ödül yönetmeliğinde haksızlığa uğradığını iddia ederek, bilek güreşini bırakma aşamasına geldiğini ifade etti. Son olarak Bulgaristan'da düzenlenen dünya şampiyonasında birinci olduğunu hatırlatan Kaya, "Var olan ödül yönetmeliğine göre dünya şampiyonası dahi olsan ödül alabilmen için aynı kategoride 15 ülke şartı getirilmiş. Benim sıkletimde 12 sporcu olduğu için ödüle uygun görülmüyorum. Bu ülke sayısı ne hazindir ki normal sporcularda da aynı" dedi.

Konuyu Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne aktardığını, ancak hiçbir netice alamadığını vurgulayan Kaya, "Zor şartlarda bu sporu yapmaya çalışıyorum. Kurumların bizim gibi sporcuları desteklemesi gerekirken bir de ödül yönetmeliğinden dolayı önümüze engel çıkartılıyor. Hakkımı aramak için Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nü mahkemeye vermek zorunda kaldım. Şu anda hukuki yollardan davamı sürdürüyorum" diye konuştu.

Başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere her yere mektup gönderdiğini vurgulayan Mehmet Kaya, hak ettiği 46 bin YTL'nin kendisine verilmesi gerektiğini dile getirdi.

KULÜP, BAKAN'A MEKTUP GÖNDEREREK YARDIM İSTEDİ

Öte yandan; Kahramanmaraş Maliye Spor Kulübü İkinci Başkanı Orhan Saka, gereken düzenlemelerin yapılarak ödül yönetmeliğinin normal sporcularla bedensel engelli sporcuların ayrılarak olimpik branşlarda yer aldığı gibi sayı ve ülke şartının kaldırılmasını, bu sporu yapan bedensel engellilerin uluslararası başarılarında şart aranmadan bu spora devam edebilecekleri ölçüde kaynak verilmesini ve son dünya şampiyonluklarından dolayı ödüllendirilmelerini içeren bir mektubu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'ya gönderdiklerini söyledi. (www.kanal46.tv)