Geçen futbol sezonunda, başarılı bir performans sergileyip, BAL liginden 3. lige 'merhaba' diyen, bu sezon için de büyük hedefler koyan Kahramanmaraş Belediyespor yönetimi, basın ile olan birlikteliğinde önemli açıklamalar yaptılar.


Haftanın son resmi günü olan 31 Ağustos Cuma günü, Belediye Misafirhanesinde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Belediyespor Başkanı Mustafa Semerci ile, ünlü hakemlerimizden ve Belediyespor Genel Koordinatörü Bünyamin Gezer Bolu kampında iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ve şampiyonluğa oynayacak iyi bir takım kurduklarını (7’si kiralık olmak üzere 24 futbolcu transfer edildiğini) belirterek, deplasmanda oynayacakları ilk maç olan Yozgatspor galibiyeti ile lige iyi bir başlangıç yaparak gireceklerini söylediler.


Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan Kulüp Başkanı ve Belediye Basın Müdürü Mustafa Semerci, takımı ve yönetimi yıpratmaya yönelik, mesnetsiz iftira ve dedikoduların gerçek olmadığını, bu tür çirkin hareketlerin hem belediyeyi, hem de belediye başkanı Mustafa Poyraz’ı yıpratmaya yönelik bir kampanya olduğunu belirterek, şunları kaydetti:


“Bu tür çirkin iddialar, dedikodular, kurumu yıpratıyor, takıma ve şehre zarar veriyor. Kahramanmaraş Belediyesi kurumsal olarak saygınlığı olan bir kurum. Takımın onursal başkanı aslında Mustafa Poyraz’dır. Altı astarı olmayan iddialar, aslında başkanımız sayın Mustafa Poyraz’ı hedef almaktadır. Bizim fabrikalarımız, tesislerimiz, işletmelerimiz yok, kulüp olarak kendi yağımızla kavrulmaya çalışıyoruz. Bakın, ligde bir de Kahramanmaraşspor A.Ş. var. Onlara da başarılar diliyoruz. Neticede şehrimizin takımı. Belediyemiz, sadece teknik ve sosyal belediyecilikte değil, sporda da atılım gerçekleştirdi. Sadece futbolda değil, 12 spor dalında başarılı bir sezon geçirdik. Biliyoruz ki, spor, bir kentin tanıtımında en büyük etken, en güçlü araç.”


Semerci sonra da kendisine yönelik bireysel iddialara cevap verme gereği duymuş olmalı ki, “Ben zengin bir aile çocuğu değilim. Eşimin cipi olduğu söyleniyor, yazılıyor. Ama meydanda cip yok. Eşim de belediyede memur. Benim maaşım belli, özel hayatımda kimse bir gram leke bulamaz. Sigaram yok, içkim yok, gece hayatım yok. ama çıkan bu asılsız iddialar, ortaya dökülen mesnetsiz dedikodular bizi üzüyor, yıpratıyor” diye konuştu.


3 MİLYON DEĞİL, 1,5 MİLYON TL HARCANDI


Semerci’nin açıklamaları ardından bir basın mensubunun, transferlere ve diğer harcamalarla birlikte 3 milyon lira harcandığı şeklindeki sorusuna cevap veren Genel Koordinatör Bünyamin Gezer ise, bu tür söylemlerin gerçekle ilgisi bulunmadığını, sadece 1,5 milyon liraya takım kurulduğunu kaydetti, sporun içinden gelen biri olarak, başarmak için burada olduğunu, başaramayacağına inandığı takdirde, ceketini alıp gidebileceğini söyledi.


“Takımı 3. lige taşıyan, düne kadar takımınızın altyapı sorumlusu olan Fethi Çokkeser ile yolları ayırdınız? Gidiş bireysel karar mıydı, yoksa yönetimce alınan biri karar mıydı? Şeklindeki soru üzerine de, “Fethi hocamız değerli bir teknik adam. Bu kentin evladı. Gidişi tamamen kendi tasarrufudur” şeklinde cevap veren Gezer, “Beni herkes bilir, tanır, kariyeri de ortada. Bu işi iyi biliyorum, başaramayacağım işin başına geçmem. Benim spor camiasında 30 yıllık birikim var. Bu bilgi ve birikimimi, tecrübemi Belediyespora vermek için buradayım. İnançlı, kararlı bir yönetim var. Üzüldüğüm şu, bu takımda bugüne kadar bir Şifo Mehmet (Mehmet Özdilek) çıktı. O da Kahramanmaraşlı değil, Samsunlu. Ama burada şöhret oldu. Neden daha başka şifo Mehmetler çıkmasın, yetişmesin. Bakın, ben yorumcuyum, ben de eleştiriyorum ve altyapıya her zaman büyük önem verilmesi gerektiğini savunuyorum. İstiyorum ki Kahramanmaraş’tan da bırakın Bank Asya Ligini, Süper Ligde top koşturan futbolcular olsun. Ama yok… Oysa Kahramanmaraş’ta her şey var, tesisler harika. Altyapıya önem verildiğinde, bu kentin çocukları da süper ligde top oynama imkânı bulacaklar. Biz, olmayanı, yokları var etmek için geldik, anlaştık. Artık bu memleketten birileri çıksın. Ben, risk almayı seven biriyim. Zaten risk almazsanız, başarıyı yakalama şansınız yok!” diye konuştu.


"DEDİKODU, MESNETSİZ İDDİALAR MESLEK EDİNİLMİŞ!"


Muhatap Bünyamin Gezer gibi ünlü bir yorumcu, hakem olunca, sorular da ard arda gelmeye başladı. Gezer sorulara karşılık şunları söyledi:


 “Takımda bilmem ne kadar para harcandı deniliyor, benim maaşım konuşuluyor. Daha takımdaki sporcu arkadaşlarım para alamamışken, benim kalkıp para almam yakışır alır mı. bu çocukların parası ödenmeden bir tek kuruş almadım, alamam. Arkadaşlar, artık bu memlekette bir şeyler değişecek, değişmeli. Bu şehirde, dedikodu, çalışana çelme takma, başarıya gölge düşürme meslek olarak edinilmiş. Bir arkadaşımız internet sitesinde benim için köstebek ifadesini kullanmış. Hak etmediğim yakışıksız bir iftira. Kendisini tanımıyorum, (Abid Vanlı’yı kast etti. Abid Vanlı da toplantıda olunca kendini tanıttı) ancak bu tür söylemler bizi yıpratıyor, takıma ve şehre zarar verirken, insan biraz eleştirirken insaflı olacak. Telefon açıp sorun, benim telefonum herkeste var, açın sorun, cevap veririm. Kaldı ki, Bünyamin Gezer olarak, takıma zarar verdiğimi hissettiğim anda arkama bile bakmadan çeker giderim. Arkadaşımız Seyfullah Üçgün burada. Onun için de çirkin yazılar yazıldı. Ben Seyfullah ile çalışmayı düşünürken, ona iftira atan, çamura bulamaya çalışanlarla konuştum, yüzleştirdim. Sonra idari menejer Seyfullah kardeşimiz ile çalışma kararı aldım. Kendisine inanıyoruz, güveniyoruz.” 


Bu sözler üzerine Bünyamin Gezer ile Abid Vanlı arasında bir söz düellosu yaşandı. Abid Vanlı yazdıklarının arkasında olduğunu, sorarak, araştırarak, futbolcularla konuşarak yazı yazdığını, elinde belgeler bulunduğunu ifade edince, bu kez araya giren Seyfullah Üçgün ile Vanlı arasında karşılıklı sözlü tartışma yaşandı. Hiç de etik olmayan bir ortam oluştu, 'şerefsiz' sözcükleri havada uçuştu.


Bu tartışmalar sürüp giderken, Abid Vanlı bundan sonra yazılarına ve eleştirilerine devam edeceğini söyleyerek toplantıyı terk etti.


TV YORUMCULUĞUNA DEVAM EDECEĞİM!


KİMLİK Gazetesi sahibi Mehmet Fiskeci de, “Sayın Gezer, biz sizleri senelerdir tanıyoruz. Kariyeriniz ortada. Hem Belediyesporda göreviniz var, hem de televizyonda spor yorumcususunuz. Televizyon yorumculuğunuz devam edecek mi?” şeklindeki sorusuna Gezer şu cevabı verdi;


“Evet, devam ediyorum, edeceğim. Önceliğim televizyon yorumculuğu. Baştan da söylediğim yönetime, arta kalan zamanlarımda Kahramanmaraş Belediyespora yardımcı olmak. Burada mütevazı olmayacağım. Bünyamin Gezer gibi bir adam Bank Asya ve Süper lig dururken, gelip 3. ligde top koşturacak bir takıma geliyor. Bir gün, ünlü sporcu ve yorumcu Rıdvan Dilmen ile konuşurken, “Ne iş, süper lig senin gibi kariyeri olanları beklerken, Kahramanmaraş ile ne işin var?” manasında sorunca, buralı olduğumu, Kahramanmaraş’ı çok sevdiğimi söyledim ve kararımı bunları düşünerek verdiğimi aktardım. Kimse bizi baltalamasın, belden aşağı vurarak küçük düşürmeye çalışmasın, bunlara fırsat vermeyiz. Takımda köstebek varsa, temizleriz, kimse merak etmesin!”


BELEDİYE VE KAYNAK AKTARIMI!?


Son soruyu Mahmut Beyaz sordu. “Malum, statü gereği belediyelerin bünyesindeki takımlara maddi destek v ermesi diye bir şey yok. Hal böyle olunca, nasıl yürüteceksiniz, nasıl ayakta duracaksınız?”


Bu sorunun cevabını Kulüp Başkanı Mustafa Semerci verdi. Semerci verdiği cevapta; “Doğrudur, yasal çerçevede belediyelerin spor kulüplerine para aktarma şansı yok. Haklısın. Ancak, Gaziantep’teki takım ve diğer illerdeki belediye takımları nasıl yürütüyorsa, biz de o yolu takip edeceğiz” diye konuştu.


Araya giren Bünyamin Gezer, soruya açıklık getirdi; “Benim olduğum yerde bir kuruşun dahi hesabı sorulur, sorulacak. Sanayici ve işadamlarımızın desteği ile bu takım ligde hak ettiği yeri bulacaktır. Ben burada emanetçiyim, emanete ihanet etmem, edilmesine de göz yummam” diyerek sözlerine nokta koyarken, Başkan Semerci de, günün tartışılan ismi Seyfullah Üçgün’e sahip çıktı, Üçgün’ün ancak 4-5 futbolcunun menejerliği görevini üstlendiğini kaydetti, bu takıma Bünyamin Gezer hatırına oyuncuların geldiğini sözlerine ekledi.


KAMU ADINA SORGULAMA GÖREVİNİ YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞAN GAZETECİLERDEN BİRİSİ OLAN ABİD VANLI'NIN SİTESİNDEKİ HABERİ OKUMAK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYINIZ.


http://www.havadismaras.com/site/haberdetay.asp?ID=1874 


 


İŞTE BU DA BELEDİYE'NİN TOPLANTI SONRASINDAKİ BASIN BÜLTENİ:


"SEMERCİ: “MESNETSİZ SÖYLENTİLER KULÜBÜMÜZÜ YIPRATIYOR”


Kahramanmaraş Belediyespor Kulübü Başkanı Mustafa Semerci, bazı basın yayın organlarında çıkan asılsız iddia ve söylentilerin kulübü yıprattığını söyledi.


Kahramanmaraş Belediyespor Kulübü Başkanı Mustafa Semerci, Kahramanmaraş Belediyesi Pınarbaşı Misafirhanesi’nde düzenlediği basın toplantısında basın mensupları ile bir araya gelerek basın mensuplarının sorularını yanıtladı.


Kahramanmaraş Belediyespor Sportif Direktörü Bünyamin Gezer ve Kulüp Yöneticilerinden Fatih Köşker, Çetin Canlı, Ömer İnce, Mustafa Yüzbaşıoğlu, Ali Ayhan Karadutlu, Mustafa Şirikçi olmak üzere basın mensupları ile bir araya gelen Kulüp Başkanı Mustafa Semerci, bazı basın yayın organlarında çıkan mesnetsiz dedikoduların kulübü yıprattığına işaret ederek: “Basın mensubu arkadaşlardan ricamız asılsız dedikodularla takımımızı yıpratmak yerine bize sormalarıdır. Biz hedefi olan bir takımız. Şu andaki hedefimiz 2. Lig ve daha sonraki hedefimiz de şimdiki adı ile PTT Ligi. Kulübümüz 12 branşta başarılı olmuş bir kulüptür. Güreşte 1. liglerde mücadele ediyoruz. Voleybolda 2. ligde mücadele ediyoruz. Satrançta, bilardoda çeşitli derecelerimiz ve birinciliklerimiz var. Amatör de takımlarımız da kendi gruplarında şampiyon oldular. Böylesine başarılı olmuş ve şehrimizin tanıtılması adına hedefi doğrultusunda hareket eden bir kulübün asılsız iddialarla yıpratılmasını esefle karşılıyoruz” diye konuştu.


Kulüp Başkanı Mustafa Semerci’nin konuşmasının ardından söz alan Sportif Direktör Bünyamin Gezer de Kahramanmaraş’ta spor adına güzel gelişmeler meydana getirmek için bu göreve geldiklerini ifade ederek: “Kahramanmaraş’ta Şifo Mehmet’ten –ki o da Kahramanmaraşlı değil- bu yana başka bir sporcu çıkmamış. Oysa Kahramanmaraş’ta spor alt yapısı var. Tesisler var, imkanlar var ve hatta sporcu da var ama bunların elinden tutup çıkarılması lazım. Biz bunun için buradayız. Bu kulübün başarısı için buradayız. Başarısız olursak ta çeker gideriz” diye konuştu.


Transferlerde 3 milyon TL gibi bir rakam harcandığının doğru olup olmadığı şeklinde sorulan bir soruya Gezer: “Bu yanlış bir bilgi. Kahramanmaraş Belediyespor’da bugüne kadar yapılan transferlerde yaklaşık olarak 1.5 milyon TL gibi bir rakam söz konusudur. Biz kulüp olarak sizlerden istirham ediyoruz. Size ulaşan bilgilerin doğruluğunu bize sorarak teyit ettirip doğru bilgileri yazarak insanları yönlendirin. Eksik ve yanlış bilgilerle haber yaparak takımı ve kulübü yıpratmayın” çağrısında bulundu."