Bursaspor, Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk sınavında İspanyol Valencia takımıyla karşılaştı.

Temsilcimiz Bursaspor, tarihinde ilk kez katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde İspanyol ekibi Valencia'ya 4-0 gibi farklı skorla mağlup oldu.

İLK YARI

Karşılaşmaya Bursaspor tutuk başladı. Valencia ise ofansif bir kadroyla sahaya çıktı. Bu devrede İspanyol ekibi, orta alanda temsilcimize boş alan bırakmadı. Adam adama pres yapan Yarasalar, yeşil-beyazlı ekibimizin pas alışverişini en aza indirgediler. Durum böyle olunca üst üste hatalar geldi Bursaspor'dan. Daha çok topa hakim olan ve pozisyon yakalayan taraf Valencia'ydı.

Önce 16. dakikada kimsenin beklemediği bir pozisyonda Tino Costa'nın yaklaşık 25 metreden çektiği şut, kaleci İvankov'un çabalarına rağmen filelerimizle buluştu. 1-0 öne geçen Yarasalar, maçın başından beri istediği futbolu bir türlü sahaya yansıtamayan temsilcimiz karşısında ikinci golü bulmakta da zorlanmadı. Bir duran top organizasyonunda Tino Costa'nın vuruşunda direkten dönen topu tamamlayan Aduriz farkı ikiye çıkardı.

2-0 geriye düşen Bursaspor, kalan dakikalarda hiçbir varlık gösteremedi. Adeta tanınmayacak halde olan yeşil-beyazlı temsilcimiz bu yarıda bekleneni veremedi.

Valencia, devreyi 2-0 önde kapatmıştı ancak bu çok iyi oynadıklarından değil, Bursaspor'un tanınmayacak halde olmasındandı.

İKİNCİ YARI

İkinci devreye ilk yarıdaki kadroyu koruyarak başlayan Bursaspor, biraz kıpırdansa da beklenen gol bir türlü gelmedi. 60. dakikaya kadar değişiklik yapmayan Ertuğrul Sağlam risk alarak Hüseyin'i çıkarırken, yerine Sercan'ı ve Nunez'in yerine ise Turgay'ı sahaya sürdü. Orta alanda Hüseyin'in çıkmasıyla direnci azalan ancak ofans hattında daha çok adamla rakibinin üzerine gitmeyi düşünen Bursaspor, Valencia'nın pas trafiği karşısında hiçbir varlık gösteremedi.

3 ve 4. golleri kalesinde gören Timksahlar tam anlamıyla yıkım yaşadılar. Bu akşam, geçen yıldan bu yana oynadığı tüm maçlarda mücadeleci yapısıyla dikkat çeken Bursaspor yerine farklı bir ekip vardı sanki sahada.

Timsahlar, 4-0'lık yenilgiyle büyük bir hezimet yaşarken, tarihinde ilk kez katıldığı Devler Ligi'ne puansız başladı.

DOSTLUK ANONSU

Şampiyonlar Ligi C Grubu Bursaspor-Valencia maçı öncesi UEFA'nın ırkçılığa karşı çıkan, maçın dostluk içinde geçmesini istediği anonsları yapıldı.

Tarihi karşılaşmaya saatler kala yeşil-beyazlı taraftarlar Atatürk Stadı'nı tamamen doldurdu. Karşılaşmayı izleyen taraftarlara UEFA tarafından birlik ve beraberliği sağlamak amacıyla yapılan anonsda, "İspanya'dan gelen konuklarımız hepiniz hoşgeldiniz. Avrupa'nın en iyi takımlarını izleme şansını bulduğumuz, dünyanın en iyi oyuncuları sizlerden bu akşamın konuk takımı ve hakemlerine alkışlarınızda cömert olmanızı bekliyoruz. Bu akşamki maç FIFA'nın onayladığı 6 hakem uygulamasının bir devamına sahne olacak" denildi.

Kale çizgilerinin arkasında birer daha yardımcı hakemin sahne alacağı belirtilen anonsta, "Hakemin penaltı bölgesinde yer alacak pozisyonlarda doğru kararları verebilmesi için uygulanacak. Her durumda son kararın hakeme ait olduğunu hatırlatmak isteriz. UEFA ırkçılığa karşı çıkan, bu maçın güzel ve barışçıl bir etkinlik olmasına davet eder" ifadelerine yer verildi.

SERCAN YEDEK KULÜBESİNDE

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Şampiyonlar Ligi mücadelesinde Valencia karşısında Sercan'a ilk 11'de yer vermedi. Sağlam, Sercan'ın yerine Nunez'e ilk 11'de forma verdi.

MAÇA BÜYÜK İLGİ

Maça dakikalar kala, Yeşil-beyazlı taraftarlar tribünleri doldurdular. Yaklaşık 23 bin taraftar, takımları lehine tezahürat yapıyor. Yeşil beyazlı takım da maçtan 50 dakika önce sahaya alkışlar ve tezahüratlar eşliğinde çıktı. Bursasporlu futbolcular ısınmaya çıkarken, son taktikleri aldılar. Valencia ise Bursaspor'dan 5 dakika sonra sahaya çıktı. İspanyol takımının oyuncuları yeşil beyazlı taraftarlarca ıslıklandı.

Yeşil beyazlı taraftarlar atkı şov ve marşlarla takımlarını desteklediler. "Şampiyon buraya" tezahüratları yapan taraftarlar oyuncuları tribüne çağırdılar. Maçta olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı gözlenirken, stadyumda koridorlar boş bırakıldı.

HAKEMİN ELİ CEBİNE GİTMEDİ

Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez mücadele eden temsilcimiz Bursaspor ile İspanyollar'ın köklü takımı Valencia arasında oynanan karşılaşmada Norveçli hakem Svein Moen'in eli cebine gitmedi.

Devler Ligi mücadelesinde Bursa Atatürk Stadı'nda Bursaspor ile Valencia arasında oynanan karşılaşmada, 90 dakika boyunca fair-play hakimdi. Maçın orta hakemi Svein Moen, mücadele boyunca kartına başvurmazken, futbolcular arasında da sertlik yoktu.

BURSASPOR 0-4 VALENCİA

Stat: Atatürk
Hakem: Svein Moen (Norveç)

Bursaspor: Ivankov, Ali Tandoğan, Ömer, Stepanov, Vederson, Hüseyin (Dk.60 Sercan), Ozan İpek, Ivan Ergiç (Dk.76 Swensson), Volkan Şen, Insua, Nunez (Dk.60 Turgay)
Teknik Direktör: Ertuğrul Sağlam

Valencia: Cesar Sanchez, Bruno, Navarrro, Ricardo Costa, Tino Costa (Dk.81 Manuel Fernandez), Mehmet Topal, Mathieu, Pablo Hernandez, Joaquin, Dominguez (Dk.76 Mata), Aduriz (Dk.72 Soldado)
Teknik Direktör: Unai Emery

Goller: Dk.16 Tino Costa, Dk.41 Aduriz, Dk.67 Pablo Hernandez, Dk.75 Saldado (Valencia)
(Mynet)