Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu'nun 2010 yılı Faaliyet programında yer alan IBSA Dünya Halter Şampiyonası 16-23 Ekim 2010 tarihleri arasında Kahramanmaraş Batıpark Spor Salonu'nda düzenlenecek.

Şampiyonaya 19 sporcu ile katılacak Görme Engelli Halter Milli Takımı'nın yanı sıra 12 ülkenin Görme Engelli Halter Sporcuları katılacak.

Şampiyonaya katılacak Ülkeler ;

Türkiye, Brezilya, Rusya, Ukrayna, İran, Çek Cumhuriyeti, Japonya, Güney Afrika, Avusturya, Venezuela, Malezya, Moldova Ve Trınıdat ve Tobago Cumhuriyeti.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Mesut Dedeoğlu, şampiyonanın bir Anadolu şehri olan Kahramanmaraş'ta gerçekleştirilecek olmasından son derece mutlu olduğunu ve bu şehrin Görme Engelliler Halter Dünya Şampiyonası'na en güzel şekilde ev sahipliği yapacağını söyledi.

Dedeoğlu, dünya şampiyonasına katılan tüm sporculara başarılar dilerken Halter Milli Takımı'nın dünya şampiyonasında çok önemli başarılara imza atacağını da iddia etti.

Şampiyonaya katılacak Halter Milli Takım kafilesini ziyaret eden Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır ile Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz sporcu ve teknik ekibe eşofman, spor ayakkabı ile tşört hediye ederek başarılar dilediler.

Halter Milli Takımı Teknik Direktörü Cevdet Doğan ise, şampiyonaya hazırlık aşamasında son derece başarılı bir kamp dönemi geçirildiğini belirterek, ''10 Erkek 9 Bayan sporcu olarak toplam 19 sporcu ile katıldığımız Halter Dünya Şampiyonası'nda hedefimiz dünya şampiyonluğudur.'' dedi.

Şampiyonanın açılış seronomisi ve kokteyli; 18 Ekim 2010 pazartesi günü saat 18.00'da Batıpark Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek. Kapanış seronomisi ise; 20 Ekim 2010 Çarşamba günü saat 16.00'da yine Batıpark Spor Salonu'nda yapılacak.