Kahramanmaraş amatör küme takımlarından Fidanspor'un Kulüp Başkanı Eshabil Nalbantbaşı, transfer çalışmalarının devam ettiğini ve yeni sezonda hedeflerinin ligi en üst sırada bitirmek olduğunu söyledi.

2007-2008 Futbol sezonu başında Fidanspor Kulüp Başkanlığına getirilen ve lige yepyeni bir yönetim, yeni bir hoca ve genç bir kadro ile başlayan Fidanspor, yeni ve genç bir kadro olmasına rağmen ligi üst sıralarda bitirerek gelecek sezonlar için büyük ümit vermişti.

İş hayatında gösterdiği istikrarlı çıkışını futbolda da sürdürmek isteyen Kahramanmaraş'ın tanınmış iş adamlarından Eshabil Nalbantbaşı, transferde de aceleci davranmayacaklarını geçen sezon aksayan mevkilere transfer yapacaklarını söyledi.

Kahramanmaraş Süper Amatör Küme'de 2007-2008 sezonunu en iyi yerde bitirdiklerini, Gençler liginde ise şampiyon olduklarını belirten Başkan Nalbantbaşı, bu sezon hedeflerinin gençlerde olduğu gibi büyüklerde de ipi göğüslemek istediklerini belirterek, izleyerek beğendikleri, ahlaklı ve Fidanspor'a yakışır, futbolcular transfer etmek istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu futbolcularla görüşmelerimiz sürüyor. Transferler için hiç acele etmiyoruz, Kahramnmaraşspor'dan, Karacasu Belediyespor'dan, Kahramanmaraş Belediyespor''dan Kümbetspor'dan DSİ Spor'dan ve ismini veremeyeceğim birkaç takımdan daha futbolcularla görüşmelerimiz sürüyor. 2008-2009 Futbol sezonu sonunda ligi zirvede bitirmek istiyoruz. Bunun için maddi ve manevi ne gerekiyorsa elimizden geldiği kadar yapmaya çalışıyoruz.”

TARAFTARLAR MEMNUN

Yeşil-Sarılı ekip Fidannspor'lu taraftarlar ise Kulüp Başkanı Eshabil Nalbantbaşı'ndan memnun olduklarını belirterek, "En Büyük bizim başkan, başka büyük yok" diyerek başladıkları konuşmalarında, Sayın Başkanımız Eshabil Nalbantbaşı, Kahramanmaraş Amatör Kulüplerin içinde antrenmanlara gelen, maçların hiç birini kaçırmayan, futbolcuların dertleri ve sıkıntıları ile birebir ilgilenen örnek bir başkandır. Bunun yanı sıra devre aralarında futbolcuların soyunma odalarına kadar girerek, mağlup oldukları zaman dahi onları teselli eden onlara moral veren bir başkandır. Böyle bir başkan Fidanspor'un tarihi boyunca takımın başına gelmemiştir. Biz başkanımıza güveniyoruz. Fidanspor ileriki yıllarda oynadığı futbolla, aldığı sonuçlarla, yetiştirdiği futbolcularla, Kahramanmaraş'ın ve bölgenin en çok konuşulan futbol takımı olacaktır. Taraftarlar olarak biz buna inanıyoruz." dediler.

ÇALIŞMALAR START ALIYOR

Fidanspor'da 2008-2009 Futbol sezonu mesaisi erken başlıyor. 2007-2008 Futbol sezonunda Süper Amatör Küme, A Gençler Ligi ve B Genç Ligi'nde mücadele eden ve başarılı bir sezon geçiren Yeşil- Sarılı ekip Fidanspor'da mesai bu hafta içinde start alacak.

Bütün kategorilerde sezonu en iyi yerde bitirmek isteyen Fidanspor 2008-2009 Futbol sezonunun ilk antrenmanına Çarşamba günü start vereceği öğrenildi.

ALT YAPIYA ÖNEM VERİYORUZ

Geçtiğimiz sezon B Gençlerde oynayan, A Gençlerde, A Gençlerde oynayan bir çok futbolcuda A Takımda oynayan Fidanspor'da alt yapıya da büyük önem veriyor.

GENÇ YETENEKLERİ TAKIMA KAZANDIRACAĞIZ

Fidanspor'un başarılı hocası Sebahattin Zevkli ise, geçtiğimiz sezon bütün kategorilerde takımda gençleştirme operasyonuna gittik ve bunda da başarılı olduğumuza inanıyorum. Bu sezonda bu gençleştirme operasyonunun devam edeceğini belirterek, "Her geçen sezon takımın yaş ortalamasını daha da aşağıya çekmek için çalışıyoruz. Tabi bu biranda olmaz, genç takımın içine saha içerinde ağabeylik yapacak, takımı saha içinde yönlendirecek futbolcuları da takımda tutuyoruz. İnanıyorum ki bir iki sezon sonra liglerin en genç takımı olacağız " dedi.

Lige erken start verdiklerini belirten Zevkli, takımdaki futbolcuların yeteri kadar birbirinden ayrı kaldıklarını, artık çalışma zamanının geldiğini ifade ederek, "Bunun yanı sıra bir çok genç futbolcu Fidanpor'da oynamak istiyor, bu futbolcularında seçmelerini yapacağız, Yetenekli, gelecek vaat eden, futbol oynamak isteyen, içi futbol sevgisi dolu olan gençleri de takıma kazandırmak istiyoruz, bunun için çalışmalara erken start verdik" dedi.

TRAŞ'TAN FUTBOLA VEDA

Öte yandan; Kahramanmaraş'ın tanınmış futbolcularından Mehmet Traş aktif futbola veda etti. Fidanspor'un alt yapısından yetişen, daha sonra da oynadığı futbolla adım adım yükselerek Kahramanmaraş futbolunda tanınan bir futbolcu olan Mehmet Traş, aktif futbol hayatına son verdiğini söyledi.

Kahramanmaraş Amatör Kümelerinde mücadele eden bir çok takımda futbol oynayan Mehmet Traş, Profesyonel olduğu yıllarda da Kahramanmaraş'ı dışarıda başarıyla temsil etti.

Mehmet Şahan döneminde Kahramanmaraşspor'la da antrenmanlara çıkan, Kahramanmaraşspor'un kampına da katılan Traş, daha sonra yönetimle anlaşamadı ve tekrar şehir dışında başka bir takımda profesyonel olarak futbol oynamayı sürdürdü.

Daha sonraki yıllarda tekrar şehre dönen Mehmet Traş, Süper Amatör Küme takımlarından Fidanspor'un formasını giymeye başladı.

Yeşil-Sarılı ekip Fidanspor'un başında kaptan olarak sahaya çıkan ve başarılı maçlar oynayan Mehmet Traş, geçtiğimiz sezon oynanan lig maçında sakatlanmıştı.

Fidanspor Alt Yapı Sorumlusu Celal Parmaksız; “Mehmet Traş arkadaşımızın takımımıza büyük emeği var, kendisini en iyi şekilde uğurlamak için elimizden geleni yapacağız. Kendisine jübile maçı yapalım teklifinde bulunduk, eğer kabul ederse Kahramanmaraşspor'la veya başka bir profesyonel bir takımla anlaşıp kendisine jübile maçı yapacağız” dedi. (Kaynak: Memleket Gazetesi, www.kanal46.com)