Milli Takımlar Sorumlusu Fatih Terim'in görevini bırakacağı açıklandı.

Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener'in göreve geldiği günden bu yana Terim'in 2010 yılına kadar olan sözleşmesini 2012 yılına kadar uzatmaması ve alacağı ücretlerinde medyada açıklanması üzerine bu kararı aldığı iddia edildi.

Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve yönetim kurulunun bugün www.tff.org sitesinde yaptığı açıklamada; "Özellikle dün ve bugün medyada yer alan haberlerde Fatih Terim'in hem mevcut hem de zamlı olduğu iddia edilen yeni ücreti konusunda çıkan yalan haberler bizleri üzdüğü gibi Milli Takımımızın hocasını ve teknik heyetini de derinden yaralamaktadır. Ancak Fatih Terim'in ücretine zam almak için sözleşmenin uzatılmasını talep ve kabul ettiği yolundaki haberler insafsız ve Türkiye Futbol Federasyonu ile Milli Takım hocasını zan altında bırakmayı hedefleyen bir yalandır. Yazılı ve görsel basında şahit olduğumuz "sıkı pazarlık", "maaş artırımı için söz verildi", "bu paraya değer mi" şeklindeki ifadelerin maddi konuları temel alması, 30 yıla yakın bir süredir futbolcu ve antrenör olarak milli formaya hizmet etmiş olan Fatih Terim'e yapılan büyük haksızlıktır. Bir kez daha belirtmek isteriz ki Fatih Terim, milli forma altında hizmet verdiği hiçbir gün maddi konularda Futbol Federasyonu yönetiminden herhangi bir talep veya şikayette bulunmamıştır." sözlerini Fatih Terim'in etkili bulmadığı ve istifa kararını da bu nedenle aldığı ileri sürüldü.

Terim'in önümüzdeki hafta içinde medya toplantısı yaparak bırakma kararını açıklayacağı vurgulandı.

Siyasiler: Terim'in istediği ücreti 'astronomik'

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in maaşı Meclis'te tartışma konusu olmaya devam ediyor. Milletvekilleri, Terim'in 110 bin YTL olan aylık maaşının 250 bin YTL'ye çıkarılmasını istemesini abartılı buldu.

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, Türkiye'nin içinde bulunduğu koşullarda Fatih Terim'in istediği ücretin çok yüksek olduğunu belirterek, "Milli Takım, Türk milletinin onuru ve gururudur. O'nun antrenörünün de yeterli ücreti alması bizim için ülke olarak onurdur. Ama içinde bulunduğumuz koşullarda bunun abartılı bir rakam olarak teklif edilmesini yanlış görüyorum. Çünkü ülkemizde büyük ekonomik sıkıntı var. Küresel kriz büyük çapta ülkemizi etkileyecek. Fatih Terim'in '550 milletvekili var, ben tekim' şeklindeki söylemini de çok yanlış bulmuştum. Bugün de içinde bulunduğumuz koşullarda bu ücreti çok absürd buluyorum. Milli Takıma ve Fatih Terim'e saygım olmasına rağmen ülkemizin içinde bulunduğu koşullarda bu ücret çok yüksektir ve asgari ücretliye çok büyük hakarettir. Hiçkimsenin yerine adam bulunmaz diye birşey yok. Bulunur" dedi.

MHP Erzurum Milletvekili Zeki Ertugay ise, bu tip tespitlerin, düzenlemelerin Türkiye'deki gelir dağılımını düşünerek yapılması gerektiğini söyledi. Aşırılıklardan kaçınılması gereğine işaret eden Ertugay, "Anormal astronomik rakamlar toplumda, insanlarda büyük bir tahribat yapıyor. Mutsuzluk yaratıyor. Birçok alanda ücret eşitsizliğinin giderilmesi gerekir. Doğru, adil ve hakkaniyete uygun bir düzenlemenin yapılması uygun olur. Türkiye'nin yapısına göre bu rakamı çok buluyorum" diye konuştu.

MHP Mersin Milletvekili Behiç Çelik de, futbolun çok farklı bir uğraşı ve dünyada artık bir sektör olduğuna işaret ederek, Türkiye'nin de futbolda çok saygın bir yere sahip olduğunu belirtti. Çelik, "Dolayısıyla futbolumuzun dünya çapında marka olması, saygın yerini muhafaza etmesi için özellikle Milli Takım Teknik Direktörümüzün uluslararası boyutta bir kişi olması gerekiyor. Fatih Terim'i de bu şekilde mütalaa ediyorum, ama maaşının biraz da astronomik olduğunu düşünüyorum. Daha mütevazi bir rakam olması uygun olur" dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici ise, dünyada ekonomik krizin geliyorum diyerek geldiğini dikkat çekerek, Türkiye'de de 4 senedir çanların çaldığını ifade etti. Ekici, "Çanlar çalıyor. Dibe vuracağız, ekonomi sıkıntı içinde diyoruz, ama bizim aymaz yöneticilerimiz bu konuda hiçbir tedbir almıyor. Bugün ülkemizde 18 milyon insan açlık sınırındaysa, 2 milyon insan aç yatıp kalkıyorsa, bu 250 milyarı da ben yetkililere havale ediyorum. Buradaki yetkililere havale ediyorum" ifadelerini kullandı.