Bu sezon Türkiye 3. ligi’nde şampiyonluk hedefi ile oynayacak olan Kahramanmaraşspor’da yaklaşık 3 haftadır sürmekte olan Teknik Direktör krizi nihayet çözümlendi ve Mehmet Şahan’ın sözleşmesi karşılıklı anlaşma sonucunda feshedildi. Şahan’ın yerine getirilecek olan Recep Aydemir ile önümüzdeki günlerde sözleşme imzalanacak.

Geçen sezon takımın başına getirilen ve 6 maçta Teknik Direktör olarak görev yapmasına rağmen “Kahramanmaraşspor’u 2. ligden düşüren hoca” olarak literatüre geçen ve aslen Gaziantep’li olan Mehmet Şahan’ın sözleşmesi 2008-2009 sezonunu kapsıyordu ve Şahan’ın yeni sezonda alacağı para olarak ise geçen yıldan 270 bin YTL belirlenmişti.

3 hafta önce kulüp binasında bir araya geldiği Mehmet Şahan ile para konusunda anlaşamayan Başkan Ali Sercan Saraylı, takımın küme düşmesi nedeni ile mevcut sözleşmedeki 270 bin YTL’lik bedeli pahalı bulduklarını ve ödeyemeyeceklerini belirterek, Şahan’a yeni bir teklif sunmuştu. Mehmet Şahan ise, 2008-09 sezonu için sözleşmede yazan 270 bin YTL’yi almada ısrarcı olmuş, yönetimin 40 bin YTL peşin, 10 ay süre ile ayda 6 bin YTL maaş ve takımın şampiyon olarak ikinci lige çıkması halinde de 50 bin YTL’lik prim teklifini elinin tersi ile itmişti. Üstüne üstlük yönetimin bu parayı vermeye yanaşmaması halinde ise hukuku haklarını kullanacağını belirterek, hoca konusunda kulübün önünü adeta tıkamıştı. Günlerdir süren görüşmelerden bir sonuç alınamazken, Mehmet Şahan’ın takımı çalıştırmaya devam edeceğini belirttiği, sözleşmenin feshedilmesi için ise tazminat olarak 100 bin YTL para istediği ancak yönetimin ise 30 bin YTL’den fazla bir parayı vermeye yanaşmaması nedeni ile hoca konusunun çözümlenemediği şeklindeki iddialar günlerce spor kulislerinde konuşulmuştu. Hatta Mehmet Şahan’ın ilgili hukuki ve adli mercilere başvurarak kendisini güvence altına almaya çalıştığı da ileri sürülmüştü.

Mehmet Şahan ile yaşanan krizi çözerek sonuca gitmeye çalışan yönetim bir yandan da alternatif isimler ile görüşmeye devam etmiş, GASKİspor’u çalıştıran Faik Demir ile prensipte anlaşmaya varıldığı gündeme gelmişti. Ancak Demir’den vazgeçen yönetim, bir zamanlar Kahramanmaraşspor forması ile top koşturan ve efendiliği ile spor camiasının gönlünde taht kuran Recep Aydemir ile önceki gün prensipte anlaştı. Bunun üzerine kente gelen Recep Aydemir, Şahan krizinin çözümlenememesi üzerine önceki gün yeniden Adana’ya döndü.

12 Haziran günü kente gelen Mehmet Şahan ile yine kulüp binasında yeniden bir araya gelen yönetimin anlaşmaya vardığı ve Şahan’ın sözleşmeyi feshetmeyi kabul ettiği bilgisi spor kulislerine akşam saatlerinde ulaştı. Mehmet Şahan’ın sözleşmenin feshi için 50 bin YTL alacağı iddia edildi. Ancak yönetimden para konusunda herhangi bir açıklamada bulunulmadı. Krizi başarı ile çözüme kavuşturan ismin ise Kulüp Başkan Yardımcısı Arif Ağyar (En alttaki fotoğraf) olduğu öğrenildi.

Böylece günlerdir süren krizi nihayet çözüme kavuşturan ve rahat bir nefes alan yönetim, son olarak Adanaspor’da görev yapmakta olan Recep Aydemir ile önümüzdeki günlerde sözleşme imzalayacak. Aydemir’e ne kadar para verileceği konusunda ise yine bir açıklama yapılmadı. (Ajans 46 İstihbarat Servisi - www.kanal46.tv)