1969 yılında kurulan ve bu sezon Türkiye İkinci Ligi 4. grupta mücadele verecek olan Kahramanmaraşspor tarihinin en karanlık günlerinden birisini bugün yaşadı. Kırmızı-Beyazlı kulübün bugün yapılması gereken olağanüstü kongresinde çok sıcak saatler ve bugüne kadar duyulmayan gelişmeler yaşandı.

Bugün sabah saat 10.30'da başlayan kongreye gelen üyeler hazirun listesini imzalayarak salondaki yerlerini aldılar. Divan için iki teklif verilirken, üyelerin imza attığı hazirun listesinin mühürsüz ve sahte olduğu yönündeki şikayetler üzerine salon boşaltıldı.

Elde edilen bilgiye ve iddiaya göre; kulübün karar defterindeki eski yönetim kurulu kararlarının altlarına eklemeler yapılmak sureti ile 80 kadar üyenin silinip yeni üye kaydı yapıldığı ileri sürülüyor.

Bu durumdan Valilik ve ilgili kişiler haberdar edilirken, Arif Ağyar ile Muhammed Günkut'un aday olarak katıldıkları bugünkü kongrede yaşanan sıcak saatler ve söz konusu usulsüzlük iddiası, kulüp tarihinde kapkara bir sayfa olarak yerini alacak.

Çünkü Kahramanmaraşspor'un şanlı geçmişinde ve kongrelerinin hiçbirinde böylesine bir usulsüzlük iddiasını içeren skandal yaşanmamıştı.

Şimdi, Dernekler Masası ile yetkili makamların konu hakkında vereceği karar merakla beklenmeye başladı.

SON DAKİKA GELİŞMESİ: Yaşanan sıcak saatlerin ardından başkan adayı Arif Ağyar ve ekibi tesisten ayrılırken, Muhammed Günkut'u destekleyen grup ise yeniden salona geçti.

Divan başkanlığına Türkoğlu Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Abdurrahman Akbaba seçilirken, Günkut tek liste olarak kongreye katıldı ve başkan seçildi.

Hukuki yönden gerekli girişimleri yapacaklarını belirten Arif Ağyar yetkili makamlar ile görüştüklerini ve büyük ihtimalle kongrenin iptal edilmesini beklediklerini belirtti. (www.kanal46.com)