Galatasaray Başkan Yardımcısı Haldun Üstünel, Avustralyalı savunma oyuncusunun işini bitirdi. Everton’la 750 bin sterline el sıkışan sarı-kırımızılı kulüp Neill’e 1.5 yıllık imza attırdı

Galatasaray ara transfer dönemindeki suskunluğunu sezon başında ikna edemediği Lucas Neill’i kadrosuna katarak bozdu.

Başkan Yardımcısı Haldun Üstünel, yönetici Murat Yalçındağ’la gittiği İngiltere’de, Everton’da forma giyen 31 yaşındaki Avustralyalı oyuncuyla masaya oturdu ve yapılan pazarlıklar sonucu her konuda kesin anlaşma sağladı. Tecrübeli futbolcuyla el sıkışan Haldun Üstünel ve Murat Yalçındağ ikilisi daha sonra başarılı savunma oyuncusunun kulübü Everton’ın yöneticileriyle bir araya geldi.

Kewell’ın arkadaşı

Galatasaraylı yöneticiler, görüşmede Neill için 750 bin sterlin bonservis ödemeye hazır olduklarını bildirdi. İngiliz kulübü bu rakamı önce düşük bulduğunu belirtti. Ancak sezon başında West Ham’dan bedelsiz gelen ve 5 ay sonra serbest kalacak olan oyuncudan para kazanmaya da sıcak bakmaları nedeniyle transfere onay çıktı.

Sarı-kırmızılı yöneticilerin Lucas Neill ile 1.5 yıllık sözleşme imzalarken, transfer dün gece Galatasaray’ın resmi internet sitesinden duyuruldu.

Avustralya Milli Takımı’nda 53 kez forma giyen ve Galatasaray’ın yıldızı Kewell’ın yakın arkadaşı olan Neill, İngiltere’deki kariyerine Melwall’da başladı. Ardından Blackburn ve West Ham’da forma giydi.