Niğde Belediyespor, bugün (dün) kupa maçında, Beşiktaş ile oynuyor. Niğde Belediyesi dediğin bizim kentin 3’te biri… Üstelik de BAL liginde oynuyorlar.
Takımın toplam değerinin 750 bin lira olduğunu yazdı gazeteler. Amatörden yeni çıkan takım, kendi saha ve seyircisi önünde Beşiktaş ile karşı karşıya gelirken, maçı televizyon da veriyor, iyi mi?
Biz ne yaptık, belediye ilk maçında Kırıkhan’a kendi saha ve seyircisi önünde yenilerek kupaya ilk turda veda etti.
İstemedi.
Oynamadı.
Yedeklerle çıktı. “Bu kupa maçlarında ben yokum!” dedi açıkçası. Zaten yöneticileri de buna benzer açıklamalar yaptılar, bütün dertlerinin ve hedeflerinin lig olduğunu söylediler.
*
Kahramanmaraş Belediyespor, şayet Kırıkhan’ı yenseydi, kupada devre dışı bıraksaydı, belki de büyük takımlardan biriyle eşleşebilirdi.
Bu şu demekti.
Bugün, bizim sahamızda belki de bir Beşiktaş veya süper lig takımlarından biri şehrimize gelebilir, şehrimizi görebilir, otelimizde kalabilir, dondurma yerler, tarhana-firik ya da biber alıp götürürlerdi.
Bu ticaret demekti, ekonomiye akan sıcak ara demekti.
Korktular, iki kulvarı birden kaldıramayacaklarına inandıklarından olsa gerek,
“Yokuz!” dediler kısacası.
Şehri düşünmediler.
Ekonomiyi akıllarına getirmediler.
*
Korkak çoban sürüye kurt getirirmiş.
Bizimkiler korktular, biri ağır gelir, fazla gelir diye düşünmüş olmalılar ki, bir büyük takımla oynama şerefinden mahrum kaldılar belki.
Basit ve küçük düşündüler. Güdük düşüncelerden yola çıktıkları için de, Kırıkhan maçında sahaya yedekleri sürdüler. Kazanmak için değil, günü kurtarmak için sahaya çıktılar.
Hem kendilerini kandırdılar, hem de seyirciyi…
Maça gelen onlarca insanla dalga geçtiler, kentin gururu ile oynadılar.
*
Ne vardı yani, bugün Beşiktaş ile biz eşleşseydik, futbolseverler bir büyük takımı seyretselerdi, lüks bir otelimize üç beş kuruş para bıraksalardı, bir yerde dondurma yeselerdi, kalemize çıksalar, çarşılarımızı gezseler fena mı olurdu?
Yenildiniz, kupada saf dışı kaldınız da, boyunuz mu uzadı?


Kaynak: Maraş Kimlik sitesinin EDİTÖR köşesinden alınmıştır.