Türk ve Kahramanmaraş güreşine Spor Genel Müdürlüğü'nden darbe…

İyice düşünülmeden bir takım dedikodu ve iftiralarla ve de kendini araştırmacı sanan insanların raporları ile güreş eğitim merkezlerinin yatılısının kapatılmasına veya bazılarının da tamamen kapatılmasına karar verilmiştir.

Yahu kardeşim, her güreş eğitim merkezi olan illerde olduğu gibi kazalardan, kasabalardan, köylerden seçilerek alınan çocuklar hangi imkânla şehir merkezine yerleşip, okuyup ve güreş yapacak? Zaten güreş sporu fakir aile çocuklarının yaptığı kırsal alanlardan yetişen kişilerin maddi durumu okumaya ve spor yapmaya müsait olmayan aile çocuklarıdır.

Sayın genel Müdür; bu aldığın karar tamamen yanlıştır. Verilen haklar geri alınmaz. Elin çocuğunu (seni okutacağım, pehlivan yapacağım) diyerek eğitim merkezine alacaksın hiçbir suçu, suduru yokken taahhüdünü tek taraflı feshedip bu zavallı çocukları sokağa atacaksın.

Türkiye hukuk devletidir. Bir olay gerçekleştirilirken tedricen iyileştirerek uygulamaya konulur. Böyle üç beş adamın lafı ile bu gemi yürümez. Sayın yetkili, var mı senin yüzünü dünyada pehlivanlardan başka güldüren spor dalı?

Var mı başka spor dalında bir olimpiyat ve dünya şampiyonun?

Masrafın mı çok?

Bu eğitim merkezlerine uygulamada harcanan miktarda biz hiçbir spor dalını karşımıza almıyoruz ama havanda su döven futbol milli takım antrenörüne verdiğin paranın bir yıllık tutarı iki üç ildeki güreş eğitim merkezinin bir yıllık maliyetine eşittir.

Yine söylüyorum 'iftira ve zanlarla karakter sembolü olan bir spor dalı yıpratılmaz ve ülke genelinde yok edilmez.'

Bu olayın vebali vardır.

Ben diyorum ki; "ilim adına söylüyorum Kahramanmaraş Güreş Eğitim Merkezi’nin ve pehlivanların sahibi var kimse yoksa Allah'ımız var; buradan iktidar mensuplarına ve Kahramanmaraş ak parti milletvekillerine sesleniyorum:

Sahip çıkın güreşimize, yargısız infaz olmaz. Elbet güreş eğitim merkezlerinin de bir takım eksiklikleri olabilir. Burada eğitim müdürlerini sorgulamak veya görevlerini yapamıyorsa değiştirmek lazımdır.

Eğitim merkezi müdürlerinin idarecilik yeteneği yoksa adam işi bulmuşsa işini savsaklıyorsa, sallabaşını al maaşını maaş yetmiyorsa,- al fazla mesaini, devletin malı deniz yemeyen de domuz zihniyetinde ise (yiyen domuz) deyip kafasını kıracaksın ve esas suçluyu bulacaksın…

Sayın yetkili, başarılı tek spor dalı var sen onu da kırıp keseceksin.

Olimpiyatlarda ve dünya şampiyonlarında madalyasız ve İstiklal Marşını dinletmeden döneceksin ve güreşin alt yapısının altına dinamit koyacaksın veya koyduracaklar.

Senden büyük Allah var Allah. Saygılarımla.

MAHMUT KANADIKIRIK
(Memleket Gazetesi)
Editör: TE Bilisim