Zorluklara rağmen futbola sahip çıkan Hakkari'nin sahadaki prensesleri, takımları için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'dan destek istedi.


Zorluklara rağmen futbola sahip çıkan, aralarında ''Muslera, Messi, Ronaldo'' lakaplarını alacak kadar başarılı bulunan Hakkari'nin sahadaki prensesleri, takımları için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'dan destek istedi.


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, Hakkari Gücü Bayan Futbol Takımı ile bakanlıkta bir araya geldi.


Konuşmasında futboldan çok fazla anlamadığını dile getiren İslam, ancak Messi'nin adını, ünlü ve başarılı bir sporcu olduğunu bildiğini söyledi.


Şehirlerinin adını bu şekilde duyurmalarının çok güzel bir şey olduğunu ifade eden İslam, takımın sponsora ihtiyacı olduğunun görüldüğünü belirtti. 


İslam, ''Biz size bu konuda yardımcı olmaya çalışalım. Sponsor bulabilir miyiz diye bakalım. Gençlik ve Spor Bakanımız ile görüşeyim'' diye konuştu.


''Standart dışı kadınlarsınız''


Spor kulüplerinin bulundukları şehrin dinamikleriyle ayakta kalması gerektiğine dikkat çeken İslam, ''Sponsorluğun o şehrin eşrafı tarafından sağlanması gerekiyor. Ancak bu şekilde kalıcı olabiliyor'' dedi.


İslam, takımın Hakkari'ye dönüşüne ilişkin organizasyon için ise Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç ile görüşeceğini belirtti.


İslam, ''Başarılı olmanızı çok arzu ederiz. Futbol çok içinde olduğumuz spor alanı değil benim için. Kadınların çok ilgi duymadığı bir spor dalı. Onun için sizler biraz standart dışı kadınlarsınız. Bu cesaretiniz dolayısıyla da sizleri tebrik ediyorum. Bizim açımızdan sizin yaptığınız işin çok farklı önemi var'' diye konuştu.


''Yaşıtlarınıza örnek olacaksınız''


Sporcuların gençlere örnek olması gerektiğini belirten İslam, gençlerin futbolcuları kendilerine rol model alabildiklerini söyledi. Sporun insanın hem zihnini hem de bedenini güçlendirdiğini ifade eden İslam, şöyle konuştu: 


''Gençlerin özellikle futbola çok büyük ilgisi var. Futbolcuları yakından takip ediyorlar. Futbolcuları kadın olsun, erkek olsun kendilerine rol model ediniyorlar. Onun için sizin nasıl yaşadığınız, nasıl çalıştığınız, nasıl mücadele ettiğiniz, karakterleriniz bizler açısından çok önemli.


Sporla uğraşan insanlar aynı zamanda hayatta da başarılı olan insanlardır. Düzgün karakterli yetişirler, kötü alışkanlıklardan uzak dururlar. Şahsiyetleri, örnek şahsiyetler haline gelmelidir. Bu yüzdün sizlerin yüklendiği farklı misyonlar var. Kendi çevrenize, yaşıtlarınıza, diğer gençlere örnek olan insanlar olarak yetişeceksiniz.''


''Ankara'ya Valimiz sayesinde geldik''


Hakkari Gücü Bayan Futbol Takımının Kulüp Başkanı Hüseyin Adıyaman da Türkiye Futbol Federasyonu Kadınlar Futbol 2. Lig 7. Grup'ta şampiyonluk elde ettiklerini belirterek, playoff maçları için Ankara'da bulunduklarını ifade etti.


Burada yapılan maçlarda istenen sonucu alamadıklarını belirten Adıyaman, 1. Lige yükselmeyi hedeflediklerini, takımın lise ve üniversite öğrencilerinden oluştuğunu belirtti.


Geçmiş yıllarda milli takıma da sporcu kazandırdıklarını ifade eden Adıyaman, ''Muslera'' lakaplı kalecilerinin büyük başarılar elde ettiğini söyledi.


(AA)