Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, spor tesislerinin sayısını artırmak için gayret gösterdiklerini söyledi. Kahramanmaraş’ta 500 kahvehane ve 250 internet kafe bulunduğunun altını çizen Kabakçı; “Böyle bir şehirde, spor tesislerinin sayısını artırmalı ve gençlerimizi spora yönlendirmeliyiz” dedi.

Kabakçı, bugün sabah saat 10.00’da Dondurmacı Kafe’de düzenlediği basın toplantısı ile 2008 yılı çalışmalarını değerlendirdi. Kahramanmaraş kent merkezinde bulunan Batıpark Spor tesislerini köhne bir görüntüden çıkartıp, Avrupai bir görünüm kazandırdıklarını vurgulayan Kabakçı, yeni yıl çalışmalarında da tesisleşmeye büyük önem vereceklerini söyledi.

Sağlıklı nesiller yetişmesi için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Kabakçı, Kanal 46'nın da takip ettiği basın toplantısında şunları kaydetti: “Memleketimiz tesis bakımından oldukça eksik. Bu konuya ciddiyetle yaklaşıyoruz. Bu noktada ilk hedefimiz yeni tesislerin ortaya çıkması ve mevcut tesislerin modernize edilerek gençlerin hizmetine sunulması.

Baktığımızda Kahramanmaraş’ta 500 kahvehane, 250 internet kafe bulunuyor.

Böyle bir manzara karşısında tesisleşmeye daha büyük önem vermeli ve yeni spor alanları açmalıyız. Biz şu düşünceyi taşıyoruz; sağlık ocakları ve okullar bir semt için ne kadar önemliyse, spor kompleksleri de o kadar önemlidir. Bu düşüncelerle çalışmalarımızı sürdürüyor ve neler yapabileceğimiz noktasında çalışıyoruz. Örnek vermek gerekirse, Batıpark spor kompleksimiz çok atıl bir durumda idi. Burada yaptığımız çalışmalarla zeminin suni çimle kaplanmasını sağladık, soyunma odalarında çalışmalar yapıp çevre düzenlemesi yaptık. Şimdi burası o köhne görüntüsünden kurtulup Avrupai bir görünüm kazandı. İnşallah açılışını Kurtuluş törenlerimiz olan 12 Şubat’ta yapmayı planlıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
Kabakçı, amatör kulüplerin geliştirilmesi için de çalışmalar yaptıklarını belirterek, semt kulüpleri bünyesinde çeşitli spor branşlarının açılması için çaba harcadıklarını vurguladı. Kabakçı, yakın zamanda 2 spor salonunun da temelinin atılacağı haberini verdi.

Kabakçının basın toplantısına, Şube Müdürleri Mehmet Karatutlu, Mehmet Ali Çiftçioğlu, Gençlik Merkezi Müdürü Hüseyin Karakoç, Güreş Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Ayman ve Güreş Teknik Danışmanı Harun Doğan da katılarak, bazı konularda bilgiler verdiler. Güreş camiasının tanınmış isimlerinden Avni Tarhan da toplantıda hazır bulundu. (www.kanal46.com)


YASAL UYARI: HABER METNİ İLE FOTOĞRAFLARIN BASIN-YAYIN ORGANLARI VE İNTERNET SİTELERİ TARAFINDAN 'KANAL 46' ADI KAYNAK VE MAHREÇ GÖSTERİLSE DAHİ İZİNSİZ OLARAK İKTİBAS EDİLMESİ KESİNLİKLE YASAKTIR. BU YASAĞA UYMAYANLAR İDARİ VE MALİ CEZALARI PEŞİNEN KABUL ETMİŞ SAYILIRLAR. KANAL 46 BU KONUDAKİ TELİF VE YAYIN HAKLARINI SAKLI TUTAR.. KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR...