Güreşe 13 yaşında çayırda başlayan 55 kilo Türkiye şampiyonu 22 yaşındaki Ziya Daylak, hedefinin Londra Olimpiyat Oyunları olduğunu ve buradan madalya ile dönmek istediğini söyledi.


Aslen Mersinli olan Daylak, dedesinin ısrarı ile güreşe başladı. Tarsus'ta çayırda güreşerek spor yapmaya başlayan Ziya Daylak, babasının desteği ile önce Tarsus Belediyespor güreş takımına girdi. Bugüne kadar 8 Türkiye şampiyonluğu bulunan Daylak, son olarak Ankara'da gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonası'nda, serbest stil 55 kiloda şampiyon oldu.


Kahramanmaraş Belediyespor güreş takımında yer alan Daylak, güreşle ilgili hedeflerini anlattı.


Kahramanmaraş'ı geçmişte büyük güreşçiler çıkarttığı ve güreşe ilgi nedeniyle tercih ettiğini belirten Ziya Daylak, ''Gerçekten iyi bir güreş takımımız var. Özellikle eski şampiyonlardan Harun Doğan'ın bize antrenörlük yapması, bizleri daha da kamçılıyor. Çünkü, kendisinden çok şey öğreniyoruz. İnşallah hem güreş liginde, hem de bireysel anlamda güzel sonuçlar almak istiyoruz'' dedi.


Kendisiyle aynı adı taşıyan dedesinin bir güreş sevdalısı olduğunu anlatan Daylak, şöyle konuştu:


''Dedem eskiden düğünlerde ve köylerde güreş yapardı. Onun güreş hikayelerini dinleyerek büyüdüm. En büyük hayali benim güreşçi olmamdı. Çok şükür onun hayalini gerçekleştirdim. Ben de 13 yaşında bu spora başladım. Arkadaşlarla çayırda güreşirken babam beni izlerdi. Bir gün bana güreş okuluna gidip gitmeyeceğimi sordu. Ben de 'tamam' dedim ve Tarsus'ta güreşe başladım. Kısa sürede önemli başarılar elde ettiğimi düşünüyorum. 8 kez Türkiye birinciliği elde ettim. Ayrıca bir kez Avrupa üçüncüsü, bir kez de Avrupa beşincisi oldum. Ankara'da düzenlenen şampiyonada ise 55 kiloda birinci oldum ve Londra Olimpiyatları aday kadrosuna davet edildim.''


Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu son sınıf öğrencisi olduğunu hatırlatan Daylak, Ankara'daki milli takım kampının ardından mart ayında Polonya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na katılacağını ifade etti.


2012 Londra Olimpiyat Oyunları vizesini rahat alacağına inandığını dile getiren Ziya Daylak, tek hedefinin Londra'daki olimpiyat köyünde olabilmek olduğunu kaydetti.


Halen Kahramanmaraş'ta bulunduğunu ve burada güreşe devam ettiği için mutlu olduğunu vurgulayan Daylak, madalyalı kente madalya ile dönmek istediğini de sözlerine ekledi.