Azerbaycan'da Eylül ayında yapılacak Dünya Şampiyonası'na hazırlanan Dünya ve Avrupa Şampiyonu Kahramanmaraşlı milli güreşçi Şeref Eroğlu, tecrübesine güvendiğini belirterek, rakiplerine göre daha şanslı olduğunu söyledi.

Dünya ve Avrupa Şampiyonu milli güreşçi Şeref Eroğlu, memleketi Kahramanmaraş'ta Vali Mehmet Niyazi Tanılır'a nezaket ziyaretinde bulundu. Vali Niyazi Tanılır ile bir süre sohbet eden milli güreşçi Şeref Eroğlu, memleketinde kendisine gösterilen ilgiden bir hayli memnun olduğunu söyledi. Vali Tanılır ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kahramanmaraş'ın güreşte sembol haline geldiğini belirtti. Vali Tanılır, kent yöneticisi olarak güreşe gereken desteği vermeye hazır olduklarını vurguladı.


Valilik çıkışında basın mensuplarına açıklamada bulunan milli güreşçi Şeref Eroğlu, var gücüyle Eylül ayında Azerbaycan'da yapılacak Dünya Şampiyonası'na hazırlandığını, ancak hazırlık kampında talihsiz bir sakatlık geçirdiğini ifade ederek, "Şu anda fizik tedavi süreci devam ediyor. Kendimi iyi hissediyorum. Bu olay olalı 15 gün oldu, inşallah bir haftaya kadar tamamen iyileşeceğim. Önümüzdeki Pazar gününden sonra Bolu Aladağ kampına geçeceğiz. Kampın bitiminde 17-18 Ağustos'ta Polonya'da bir turnuvamız

var. Burada rakiplerimizi yakından tanıma imkanımız olacak. Daha sonra Dünya Şampiyonası öncesi Ankara'da son kampımızı gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Dünya Şampiyonası öncesinde kendisinin rakiplerine oranla daha şanslı olduğunu ve bunun da adının 'tecrübe' olduğunu belirten milli güreşçi Şeref Eroğlu, "Dünyada her şeyi belki parayla satın alabilirsiniz, ama sadece tecrübeyi parayla satın alamıyorsunuz. Ben de bugüne kadar sporculuk hayatımda büyük tecrübeler edinmiş durumdayım. Bu çok önemli. Bir önceki olimpiyatta yaptığım birçok şeyi şu an beğenmiyorum. Daha iyi görüyorum. Daha profesyonel oldum. Daha iyi düşünüyorum. O olimpiyatlarda yaşadığım

tecrübeler beni çok daha ileride tutuyor. En büyük avantajım bu. Ben 32 yaşında bir sporcuyum. Rakiplerime göre yaşlıyım. Onlar bana göre genç. Ama bizim şöyle bir avantajımız var. Biz onlara göre tecrübeliyiz. Eskiden süratimizle, gücümüzle yendiğimiz rakiplerimizi artık tecrübemizle yenebiliyoruz. Sporda bu çok önemli" dedi.