Kahramanmaraş'ta sürekli olarak bir ilke imza atan Dağ, Çevre ve Kahramanmaraş sevdalısı Sait Kılıçsallayan bir ilke daha imza atarak bugüne kadar daha hiç yapılmamış olan bir ilki gerçekleştirecek.

Kişisel bir tırmanış yapacak olan Kılıçsallayan, Kahramanmaraş’tan İran’a giderek, 4 bin 811 mt. yüksekliğindeki Sabalan ve 5 bin 671 mt. yüksekliğindeki Demavent dağlarına birer ‘Zirve Tırmanışı’ gerçekleştirecek.

Konu hakkında yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

“Sait Kılıçsallayan, 19 Ağustos 2008 tarihinde Kahramanmaraş’tan Ağrı - Doğubeyazıta giderek Gürbulak sınır kapısından İstanbul ve Antalya’dan gelecek 2 arkadaşıyla buluşup 20 Ağustos 2008 tarihinde ise Gürbulak sınır kapısından İran’ a giriş yapacak. İran’da Kılıçsallayan ve ekibini bekleyen Dağcı Arkadaşı Mehdi araçla alarak buradan Tahran’a geçiş yapacaklar. Burada bölgeye biraz uyum sağladıktan sonra önce 4 bin 811 mt. yüksekliğindeki ve Zerduşlar’ca kutsal sayılan Sabalan dağına bir Zirve tırmanışı olacak. Bu tırmanışı tüm Kahramanmaraşlılar için yapacak ve daha sonra 5 bin 671 mt. yüksekliğindeki Demavent dağına bir Zirve tırmanışı daha gerçekleştirecek olan Kılıçsallayan’ın hedefi; şanlı bayrağımızı zirveye dikip şerefle dalgalandırmaktır. Kılıçsallayan bu zirve tırmanışlarını; oğulları Serhat, Ferhat ile öğrencileri ve tüm sevdikleri için gerçekleştireceğini yazılı açıklamasında belirtti. Kılıçsallayan 29 Ağustos tarihinde olumsuz bir durumla karşılaşmadan Gürbulak sınır kapısından tekrar ülkemize geçmeyi ve oradan da Kahramanmaraş’a dönmeyi planlıyor.”

8 YILDIR DAĞCILIKLA UĞRAŞIYOR

Bu zirvelerin kendisinin en büyük ideallerinden biri olduğunu ve ‘önümüzdeki yıllarda da daha nice yeni zirvelere çıkmak dileği ile’ diyen 35 yaşında evli ve iki çocuk babası olan Kılıçsallayan 8 yıldır dağcılıkla uğraşıyor.

Dağcılık sporunun geliştirilip yaygınlaştırılmasının yanında Kahramanmaraş’ın doğal güzelliklerinin tanıtımında çok önemli katkıları olan bir doğa sever olması ile dikkat çeken Kılıçsallayan, 19 Mayıs Lisesi’nde Beden Eğitimi Öğretmeni olarak çalışmakta ve AKMOD Arama Kurtarma Ekibinde gönüllü görev yapmaktadır.

Ayrıca; KADAK (Dağcılık Arama ve Kurtarma Derneği) Başkanı ve Türkiye Dağcılık Federasyonu Kahramanmaraş il Temsilciliği görevini yürütmektedir.

10 gün sürecek olan bu zorlu tırmanışta Sait Kılıçsallayan’a tüm Kahramanmaraşlılar olarak tam destek veriyoruz ve kazasız belasız zirve tırmanışlarını yaparak dönmesini temenni ediyoruz. Yolu açık olsun...(www.kanal46.com)