Kahramanmaraşspor Kulübü yönetiminde yer alan ancak sonradan istifa eden genç işadamı H. Reşit Gümüşer, Kahramanmaraş’ın ilk ve tek internet televizyonu Kanal 46’nın soruları üzerine kentte gündem olacak ve çok ses getirecek açıklamalarda bulundu.

Aksu TV’de hafta ortasında yayımlanan ve Turgay Terzibaş'ın hazırlayarak sunduğu ‘B Planı’ isimli programa konuk olarak katılan Kahramanmaraşspor Kulübü Başkanı Ali Sercan Saraylı, geçen sezon Teknik Direktör Mehmet Şahan’ın gönderilmesi konusunda aynen şunları söyledi:

“Maalesef düştük ama geçen yılki hatalardan ders aldık. Öncelikle hoca konusunda Mehmet Şahan ile çalışmak istemediğimizi kendisine ilettik. Geçen sezon kendisi ile 8 haftalık bir sözleşme yapmak istemiştik ancak kendisi böyle bir sözleşme yapmasının kendisine yakışmayacağını ve bu nedenle 1,5 yıllık bir sözleşme yapmak istediğini belirterek, (Eğer sezon bitiminde benimle devam etmek istemezseniz giderim) şeklinde bir ifade kullandı. Geçen sezondaki emeklerinin karşılığını aldı ve helali hoş olsun. Fakat; bu sezon kendisi ile çalışmak istemediğimizi söyleyince sözleşmede yazılı olan bedeli alacağını belirtti. Biz ise buna karşı çıktık. Çünkü bu takımın boşa harcanacak parası yoktu. Yapılan görüşmeler sırasında Raşit (Gümüşer) ve İsmail (Kahveci) beyler kendisi ile uzlaşmaya vararak senet (Tahmini 45 bin YTL’lik) vermişler. Ben bunu öğrenince karşı çıktım. Ancak çalışmadan görev yapmadan ve hak edilmeden böyle bir paranın yanlış olacağını kendisine de (Mehmet Şahan’a) ifade ettik. Kendisinin de bizde senedi (Tahmini 70-75 bin YTL’lik) var. Avukatımız aracılığı ile kendisine haber gönderdik, senedi bekliyoruz. Eğer iade etmez ise biz de hukuki süreci işletmeye devam edeceğiz.”

GÜMÜŞER’İN AÇIKLAMASI BU SÖZLERİ YALANLIYOR!

Bunun üzerine görüştüğümüz ve Saraylı’nın söz konusu açıklamaları hakkında neler söyleyeceğini sorduğumuz H. Reşit Gümüşer ise, Mehmet Şahan ile yapılan görüşmelerden Başkan Saraylı’nın haberinin olduğunu belirtti.

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına yaptığı açıklaması ile adeta Saraylı’nın açıklamalarının gerçekleri yansıtmadığını gösteren Gümüşer; şunları kaydetti:

“Mehmet Şahan’ın sözleşmesi devam ettiği için yeni hoca Recep’e (Aydemir) lisan çıkartamıyorlardı. Başkan, beni ve İsmail Kahveci’yi arayarak (lütfen bu işi bitirin bir an önce hocanın lisansını çıkartalım ve Mehmet Şahan’ın sözleşmesini noterden fesh edin) dedi. Bu konuşmanın ardından İsmail Kahveci ile hocayı ikna ettik ve başkana bilgisini verdik. Başkan ise (ertesi gün gelsin hocanın senedini verelim ve sözleşmesini noterden feshetsin) dedi. Ertesi gün Mehmet Şahan geldi noterden sözleşmeyi feshetti ve senedini (45 bin YTL) aldı helalleşti. Benim için söz senettir. Kahramanmaraşspor Kulübü ise bir değerdir.” Gümüşer’in bu sözlerinin kent spor gündemine adeta bomba gibi düşmesi ve büyük yankılar yapması bekleniyor.

İŞTE H. REŞİT GÜMÜŞER’İN AÇIKLAMASININ TAMAMI

“Kahramanmaraşspor Kulübü yönetimine 2008/2009 sezonunda girme sebebim; sayın Ali başkanın liste verme ve (tek liste halinde kuvvetli bir yönetim ile gireriz) demesi üzerine bu teklifi kabul etmem ile olmuştur.

Yönetime 2’inci başkan olarak girdikten sonra uyuşmazlıklar baş göstermeye başlayınca ayrılma kararı aldım. ‘Uyuşmazlıklar nelerdir?’ derseniz; öncelikle şunu belirtmek isterim ki; benim kendimce prensiplerim vardır.

İLK ANLAŞMAZLIK BÜTÇEDE OLDU

İlk önce (kurulacak takımın bütçesi ne olacak?) diye sordum. Kendileri de 1.500.000. YTL ile 2.000.000. YTL arası olacağını beyan etti.

Sayın Başkan’a bu rakamın yüksek bulduğumu söyleyerek, (bu rakamı 400.000 YTL ile 600.000 YTL arası yapalım) dedim.

Örnek olarak bu sene 2. ligde oynayan Malatya Belediyespor’u gösterdim.

Geçen yıl Malatya Belediye’nin harcamasının 450.000 YTL olduğunu da kendilerine ilettim.

VELİ VE OZAN’IN TRANSFERİNDEN GELEN PARALAR ESKİ BORÇLAR İÇİN KULLANILMIŞ

Diğer uyuşmazlık ise; Veli ve Ozan’ın satışından gelen 300.000 YTL’nin hesabını sorunca kendini gösterdi. Bu para ile eski borçları ödemeye başladı.

Bunun üzerine ben de (Başkanım; bu eski borçları siz ödeyecektiniz. Biz yeni yönetim olarak yeni transferlerden ve yeni borçlardan sorumluyuz) dedim.

Ve sonucunda Başkan ile aramız ters düştü.

UYUŞMAZLIĞIN BİR DİĞER NEDENİ İSE MEHMET ŞAHAN OLAYI

Diğer sebep te Mehmet Şahan olayıdır.

Mehmet Şahan’ın sözleşmesi devam ettiği için yeni hoca Recep’e (Aydemir) lisan çıkartamıyorlardı. Başkan beni ve İsmail Kahveci’yi arayarak (lütfen bu işi bitirin bir an önce hocanın lisansını çıkartalım ve Mehmet Şahan’ın sözleşmesini noterden fesh edin) dedi. Bu konuşmanın ardından İsmail Kahveci ile hocayı ikna ettik ve başkana bilgisini verdik. Başkan ise (ertesi gün gelsin hocanın senedini verelim ve sözleşmesini noterden feshetsin) dedi.

Ertesi gün Mehmet Şahan geldi noterden sözleşmeyi feshetti, senedini aldı ve helalleşti.

Benim için söz senettir. Kahramanmaraşspor Kulübü ise bir değerdir.

Bir güçlü kurumdur. Kimsenin baki malı değildir.

Ben bu yönetime girerken ne iş adamlarından ne de
Belediye’den para istemeyi düşündüm.

Çünkü; ben Kahramanmaraşspor Kulübü yönetimine girmeye talip oldum.

Ayağımı yorganıma göre uzatmayı da çok iyi bilirim.

Bu vesile ile değerli Kahramanmaraş kamuoyuna selam ve saygılarımı sunar, mübarek ramazan aylarını ise en samimi duygularım ile kutlarım.

H.REŞİT GÜMÜŞER” (www.kanal46.com)



Editör: TE Bilisim